İlk devre gol yok
Maça her iki takımda temkinli başladı. İlk 45 dakikada oyununun büyük bölümü Eskişehirspor yarı sahasında oynandı. Bu yarıda Rizespor sahanın hakimi görünse de ilk tehlikeli atak Es Es'ten geldi. 5'inci dakikada ceza sahasının sağ köşesinden kazanılan çift vuruşta topa son vuran Bruno topu auta attı. 41'inci dakikada Kayacan, Rizespor atağında gole izin vermedi. 42'de Ofoedu Rize ceza sahasının sağ çaprazından vurduğu sert şut rakipten kornere çıktı. 43'de Bruno'nun kafa şutu az farkla auta çıktı. İlk yarı golsüz kapandı.

Süleyman golü attı
Karşılaşmanın ikinci yarısında bambaşka bir Eskişehirspor vardı. Her hattıyla golü düşünen Kırmızı Şimşekler ilk yarının aksine oyunu Rize yarı sahasına yığdı. Karadeniz ekibine müthiş bir baskı kuran Eskişehirspor, 49 ve 52'nci dakikalarda Chico Ofoedu ile iki ciddi fırsattan yararlanamadı. 56'ncı dakikada konuk takımın ikinci yarı çıktığı ilk atak golle sonuçlandı. Süleyman Koç sağdan gelen ortaya ceza sahası içinde düzgün bir vuruş yaparak Kayacan'ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Es Es'ten müthiş baskı
Rize'nin bu golü Eskişehirspor'u adeta kamçıladı. Özellikle 60 ve 70'nci dakikalarda Rizespor karşısında adeta tek kale oynayan Es Es, önemli gol fırsatlarını değerlendiremedi. 60'ncı dakikada Ofoedu'nun sert şutunu Gökhan kurtardı. 61'de yine Ofoedu'nun ceza sahasının sol köşesinden vurduğu düzgün şutu Gökhan aynı güzellikte kornere çeldi. 62'de Hürriyet'in sert vuruşu yine Gökhan'da kaldı. 71'de bu kez Bruno bir gol fırsatından yararlanamadı. 73'de Rizespor Samudio ile 2'nci gole yaklaştı.

Hasan eşitliği getirdi
Karadeniz ekibinde 86'da oyuna giren Kweuke, müsait pozisyondan yararlanamadı. 88'de Rizespor ceza sahası içinde meydana gelen karambolde Semih Şentürk'ün pasını değerlendiren Hasan Ayaroğlu topu iğne deliğinden geçirip filelerle buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi. Oyunun son dakikaları müthiş hareketli geçti. Hakemin verdiği 4 dakikalık uzatmada her iki takım gollük fırsatlardan yararlanamadı. 90-2'de Erkan Zengin önemli pozisyonu değerlendiremedi. 90+4'de bu kez Petrucci kaçırdı ve maç 1-1 sona erdi.
Editör: TE Bilisim