Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu'nda düzenlenen açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, akademisyenler, edebiyatçılar ve sanatseverler katıldı.
TANIMANIZ GEREK
Serginin küratörlüğünü yapan Prof. Dr. Haluk Oral, açılışta yaptığı konuşmasında Nazım Hikmet'in sadece Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük şairlerden biri olmadığını ifade ederek, 'Nazım Hikmet aynı zamanda Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük dilci idi ve Türkler ile birlikte tüm insanların da tanıması gereken bir değerdi. Benim de 30 yıldır hayatını araştırdığım, şiirlerini ezberlediğim bir insan. Onun üzerine 30 yıldır topladığım küçük-büyük pek çok eseri sergimizde göreceksiniz. Benim umudum da kendisinin hayatı hakkında bilmediğiniz ayrıntıları bu sergi ile sunabilmektir' ifadelerini kullandı.
GURUR DUYDUK
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise konuşmasında sergiyi ilk kez İstanbul'da gördükten sonra Eskişehirliler ile de buluşturmak istediğini kaydetti. Başkan Ataç, 'Tabi ki Nazım Hikmet'e tarif gerekmez, kendisini dünya tanıyor. Ama bu sergi ile Nazım'ın bilinmeyen yönlerini de öğrenme şansı yakalayacağız. Kendisi büyük bir şair olduğu kadar büyük de bir vatanseverdir. Bu özel sergiye Tepebaşı'nda ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz' şeklinde konuştu. 2003 yılında Küba'ya gerçekleştirdiği bir ziyaretini anlatan Ataç, Mustafa Kemal Atatürk ve Nazım Hikmet'in büstlerini de beraberinde götürdüğünü anlatarak, 'Sergimizin ismi 'Nazım'a Yolculuk' olunca, benim de aklıma 2003 yılında Küba'ya götürdüğüm büstler geldi. O da bir nevi 'Nazım'ın yolculuğu' oldu. Bilmiyorum başka bir yerde var mı ama Atatürk ile Nazım, Küba'da bir araya gelmiş oldu' sözlerini kullandı.
7 ŞUBAT'A KADAR AÇIK
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, 'Nazım'a Yolculuk' sergisini gezdi. Sergi, 7 Şubat Cuma gününe kadar Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonunda Eskişehirlilerin ziyaretine açık olacak. HM
Editör: TE Bilisim