ES TV'de canlı yayınlanan Vaziyet Programının geçen akşamki konuğu İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu oldu. Kabukçuoğlu, ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve Anadolu Gazetesi Yazarı Arif Anbar'ın gündeme dair sorularını yanıtladı. Hükümet tarafından yapılan Şehir Hastanelerini değerlendiren Kabukçuoğlu, 'Şehir hastaneleri konusu berbat bir durum. Dünyanın standardına göre yatak kapasitesi 200-400 arasında olandır. Bizde ise 3 bin 500 yataklı hastane var. Bunların bir hasta garantisi var. Sorduğunuz zaman bürokratlar olsun, bakan olsun, bunu kabul etmiyorlar. Sözleşmeyi de görmenize izin vermiyorlar, sözleşme gizli diyorlar. Bir hastanenin sözleşmesi neden gizli olur? İktidar şimdiye kadar var olan şeyleri bitirdi de gelecekte olabilecek kaynakları da şimdiden tüketmeye çalışıyor. Şehir hastanelerini de artık geleceğe dönük harcıyorlar. İktidar değiştiği vakit o iktidar kucağında hazır bir borç bulacak' dedi.
ŞEHİR HASTANELERİ UCUBE
Eskişehir Şehir Hastanesini henüz gezmediğini belirten Kabukçuoğlu, 'Bin 50 yataklı bir hastane. Hasta başına düşen alan 270 metrekare. Dünya standardına göre de bu alanların 160-170 metrekareden fazla olması isteniyor. Ama bizimkiler bir ucube. Buranın ısıtması, temizlemesi, hizmeti bir dert. Zaten hasta da içeriye girdiğinde yolu bulması mümkün değil. Bir defa şimdiye kadarki Türkiye'deki hastane yönetimi dışında bambaşka bir yönetim ortaya çıktı. Şehir hastanelerinde tam bir iki başlılık var. Biri devlet diğeri firma. Devlet, hemşire sağlık memuru doktor ve onların hizmetleri ile ilgileniyor. Firma ise hizmetli, sekreter, temizlik, yemek, güvenlik, otopark, eczane ile. Ve bunlar arasında zaman zaman sürtüşme olduğunu duyuyoruz. Yani oradaki insanlar için bu şehir hastanelerinde çalışmak zevksiz bir hale geldi. Hizmet de çok iyi değil' ifadelerini kullandı.
VERİMLİ SONUÇ DOĞRUMAZ
Geçen haftalarda Odunpazarı'nda yaşanan karmaşayla ilgili konuşan Kabukçuoğlu, 'Eskişehir'de ittifak konusunda genel başkanlar anlaştılar. CHP'ye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı verildi. İYİ Parti Büyükşehir'de aday göstermeyecek ve biz CHP'yi destekleyeceğiz. Biz CHP'ye oy verin dediğimizde onlar bize sormayacak mı? 'Siz bize bu aklı neden veriyorsunuz?' diye. Ama bazı ilçelerde biz, bazı ilçelerde CHP girerse onlara bunun bir ittifak olduğunu, bize düşen ilçelerde CHP'nin bize oy vereceğini, biz de Büyükşehir'de ve onlara düşen ilçelerde CHP'ye oy vereceğimizi söyleyeceğiz. Bu böyle olmazsa vatandaşa anlatılmaz ve verimli bir sonuç doğurmaz. Daha üst seviyede bir anlaşma olmuştu. Son haliyle Odunpazarı'nda biz de giriyorduk. Bunun yanında İYİ Parti'nin girdiği ilçeler Çifteler, Sivrihisar, Seyitgazi, Sarıcakaya ve Mihalgazi'ydi. Sonra bu kararda bir değişiklik oldu. Yine bu görüşmeler devam ediyor. Son söz söylenmiş değil. Hakkaniyetli bir çözüm olacağına inanıyorum. Hakkaniyetli bir çözüm olduğu vakit bu hem CHP'nin hem de İYİ Parti'nin işine gelir. CHP, İYİ Parti seçmenlerini kendine çekemezse ki çekmeleri lazım her iki taraf da zarar görür ve bu öbür ittifaka yarar' diye konuştu.
CHP'NİN İYİ OLMADIĞI YERLER VAR
Büyükşehir ve Tepebaşı'nda CHP'yi desteklerken Odunpazarı'nı nasıl eleştireceksiniz şeklindeki soruyu yanıtlayan Kabukçuoğlu, 'Yılmaz Büyükerşen'in oyları partisinin Türkiye oylarının da üzerinde. Yani Büyükşehir Belediye Başkanı'nın her zaman partiler üstü bir konumu var. Bence yine o konumda kalması lazım. Eskişehir'in 14 tane ilçesi var. Bu 14 ilçede hep CHP girse bile hepsinde iyi olacak demek değil. İyi olmadığı yerler de var. Yani CHP Büyükşehir'de başarılı olabilir ama Odunpazarı'nda, Sivrihisar'da başarılı olmayabilir. Bu doğaldır. Bence bunda bir tezat yok' dedi.
ODUNPAZARI'NDA BAŞARILIYIZ
24 Haziran'da Tepebaşı'ndan daha çok almasına rağmen Odunpazarı'nda neden aday çıkarmak istediği sorulan Kabukçuoğlu, '2+2 siyasette 4'e eşit olmuyor. Bazen 5, bazen 3 oluyor. Her şey matematik değildir. Biraz da hissiyat önemlidir. Bizim partili arkadaşların ve benim görüşüm Odunpazarı'nda daha başarılı olduğumuz yönünde. Orada çevremiz daha geniş. Genel olarak yönlendirmeler böyle. Bunun dışında Sivrihisar, Çifteler, Seyitgazi'yi de istiyoruz. Bunların dışındaki yerlerde de uğraşırız' ifadelerini kullandı.
İLETİŞİMDE TERSLİK YOK
İYİ Parti ve CHP il başkanlarının neden bir araya gelip konuşamadıkları sorulan Kabukçuoğlu, 'Bizim bir iletişim problemimiz yok. Türkiye'de aşağı yukarı 36 il üzerinden görüşülüyor. Bu illerin de neredeyse 250-300 tane ilçesi var. Eskişehir'de CHP-İYİ Parti ittifaka giriyor, siz gidin CHP ile konuşun kendi aranızda anlaşın gibi bir durum yok. Arada değişimler, hesap kitaplar da oluyordur. Bizlerin gidip de CHP'lilerle pazarlığı götürmemiz mümkün değil. Onlar görüşürler. Bence şu anki iletişimde durumda bir terslik yok' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim