Güney Kore Belediyeler Birliği Temsilcisi YongDurk Park, Eskişehir ile Paju arasında çok sağlam bir kardeş şehir ilişkisi olduğunu ifade ederek 'Bu iyi ilişkileri her platformda geliştirmek istiyoruz. Özellikle kültür ve sanat alanlarında yapacağımız işbirlikleri ile iki halk arasındaki dostluk köprülerini daha da sağlamlaştıracağız' dedi.

Konuk heyette bulunan ve Türkiye'de çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyeler yürüyen uluslararası bir şirketin temsilcisi olan Dr. ChungKyungEon ise Eskişehir'in bir dünya kenti olduğunu ifade etti. Eon 'Eskişehir, kardeş şehir ilişkilerimiz nedeniyle Güney Kore'de çok iyi biliniyor. Biz de Eskişehir ile kurduğumuz bağlarımızı daha ileri noktalara taşımak istiyoruz' dedi.

Büyükşehir Belediye Bakanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek 'Güney Kore ile tarihsel bir bağımız var. Paju'nun kültür-sanat faaliyetlerini Eskişehir'de görmek, Güney Koreli sanatçıları Eskişehirlilerle buluşturmak istiyoruz' şeklinde konuştu.(HM)

Editör: TE Bilisim