15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Anadolu Üniversitesi'nde bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir İl Jandarma Komutanı J. Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, ESOGÜ Rektörü Kemal Şenocak, ESTÜ Rektörü Tuncay Döğeroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
BAŞKA MİLLET YAPAMAZ
Kur'an tilavetinin ardından konuşan Vali Çakacak birlik beraberlik vurgusu yaparak, 'Gerçekten bu yüce millet bir destan yazmıştır. Başka bir milletin de bu destanı yazması mümkün değildir. Cumhurbaşkanımızın yüce milletimizin değerli evlatlarını hava limanlarına, caddelere, meydanlara davet etmesiyle birlikte 7'den 77'ye siyasi görüşü, etnik yapısı ne olursa olsun, 'Bu vatan benim vatanım, bu bayrak benim bayrağım, bu ezan benim ezanım, bu demokrasi benim demokrasi' diyen vatandaşlarımız caddelere canları pahasına oluk oluk aktılar. Bunu başka bir millet yapamaz. Biz geçmişte de yaptık, o günde yaptık, gelecekte de yaparız bunu. Birlik, beraberlik içerisinde bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha bütün dünyaya gösterdik' diye konuştu.
DEVLETİN HİZMETİNDEYİM
Darbe girişiminde bulunanları vatansız ve kimliksiz olarak nitelendiren Rektör Çomaklı ise, 'Bu vatansızlarla mücadelede milletimizin öngörüsü çok önemli. Bugünlerde şöyle bir söylem var, 'Bu da mı FETÖ'cü?' diye. Eğer toplumun aleyhine bir iş ve işlem yapıyorsa kişisel ahmaklığı, rantı hariç emin olun 1960'larda oluşan bu zihniyetin bir uzantısı olarak not alabilirsiniz. Firariler, vatansızlar ve toplum içerisindeki bazı kesim şu cümleyi kullanabiliyorlar: 'Elbet bir gün tekrar geleceğiz.' Valla istedikleri kadar gelsinler bu kez sağ falan bırakmayacağız. Hiçbir tanesine ben kendi çocuğumu ve namusumu teslim edecek değilim. En azından ben ve arkadaşlarım ne kadar cephanemiz varsa kanlarına basa basa yürürüz. Biz 2 bin 200 yıllık devletin babayiğit çocuklarıyız. Devlet bana rektörlük görevini vermiş ama yeri gelir işçi gibi çalışırım. Zaten ben yine bu devletin hizmetçisi ve işçisiyim' ifadelerini kullandı. Program sonunda Anadolu Ajansından Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Hasan Öymez ve 15 Temmuz gecesi görev yapan bazı muhabir, kameraman ve foto muhabirlere plaket takdim edildi. HM
Editör: TE Bilisim