Büyükşehir Belediye Meclisinde Büyükşehir Belediyesinin ve bazı belediyelerin performans programı görüşüldü. Büyükşehir Belediyesinin performans programında yer alan Porsuk üzerinden gondollarla ulaşım sağlanması AK parti Meclis üyeleri Ahmet Yapıcı ve Mustafa Birsen tarafından eleştirildi. İlgili konuyla ilgili konuşan Yapıcı, '2010 yılına kadar Porsuk üzerinden yapılan ulaşımla ilgili taşıma rakamları verilmiş. Ancak 2010'dan sonra bu rakamlarla ilgili herhangi bir bilgi yok. Gondollara bir şey mi oldu? Belediye bütçesinden 7 milyon lira çıkan bir hizmetin belediyeye bir yılda 60 bin lira getirisi var' dedi.

SİSTEM HAZIR
Eleştiriye cevap veren Yılmaz Büyükerşen, 'Eskişehirliler ilk hevesden kaynaklı sürekli kullandı. Ancak tramvay ve otobüslerle kısa sürede varacakları yere daha uzun sürede varmaya başlayınca ilk talepleri kalmadı. O nedenle turistlik amaçlı kullanıyoruz. Ama Eskişehirliler tekrar talep ederse sistem hazır. Turizmin Eskişehir'e büyük getirisi var. O gondol ve botların getirisi var' diye cevap verdi.

BÜTÇELER OYBİRLİĞİ
Büyükşehir Belediyesi'nin performans programı AK partili Meclis üyeleri Mustafa Birsen ve Tuncer Köküer'in ret oyu vermesiyle oyçokluğuyla kabul edilirken, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Han Belediyesi, Günyüzü Belediyesi Seyitgazi Belediyesi ve Mihalgazi Belediyesinin performans programları oybirliği ile kabul edildi. Odunpazarı Belediyesi 302 milyon TL, Tepebaşı Belediyesi 246 milyon 500 bin gelir, Seyitgazi Belediyesi 46 milyon, Günyüzü Belediyesi 15 milyon 750 bin, Sarıcakaya Belediyesi 10 milyon 300 bin, Mihalgazi Belediyesi 8 milyon 818 bin, Han Belediyesi 5 milyon TL olarak belirlendi.

MEMNUNİYETLE KARŞILADIK
Öte yandan Bülent Ecevit'in Köy Kent Projesini örnek alarak ilçelerde kalkınmayı sağmayı amaçlayan Büyükerşen'in projelerinden biri olan Bozan beldesine Damızlık Manda Desteği verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Büyükerşen bu proje ile istihdamı arttırarak köyden şehre göçü azaltmayı amaçladıklarını belirtmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, 'Bahse konu olan alanı, İl Özel İdaresi Başkanıyken sürekli takip ediyordum. Bu alana bitki tohumu ekerek ve sulayarak vatandaşın kullanımına açmıştık. Bu kararı memnuniyetle karşıladık. Hem vatandaşın yararına hem de tarım ve hayvancılığa fayda sağlayacak bir yer' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim