HABER: MELTEM KARAKAŞ

Türkiye 15 aylık SMA hastalığıyla mücadele eden Çağan Meriç'in ve ailesinin dramını 31 Temmuz'da Sonhaber'den öğrendi. Haberimiz sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan Çağan Meriç'e sahip çıktı. O'nun girişimleri sonrasında Minik Çağan ve ailesinin umutları gerçek oldu. İlacın yurtdışından getirilmesi ve bedelinin devlet tarafından karşılanmasıyla umutla gerçeğe dönüştü.

ÜÇ ÇOCUĞA DAHA
ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde SMA Tip 1 hastası olan Çağan Meriç Demir'e ilaç uygulandı. Çağan ile birlikte Tip 1 hastası olan üç çocuğa daha ilaç uygulandı. Çağan Meriç'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Anne Ece Soyer Demir, 'İlk doz 4 Ekim'de uygulandı. Toplam beş doz uygulanacak' dedi. Anne Demir; 'Bir yıldır oğlum için mücadele veriyoruz. Oğlum mücadelemin, umudumun ve aylar sonra nihayet zaferimin adı. Yemek yiyeceğini, oturabileceğini, konuşabileceğini düşündükçe artan heyecanımın adı. bize destek olan herkese çok teşekkür ederim' dedi.

BİR YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ
Çağan Meriç'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Anne Ece Soyer Demir, 'İlk doz 4 Ekim'de uygulandı. 18 Ekim'de ikinci doz, 1 Kasım'da üçüncü doz, 1 Aralık'ta dördüncü doz, 1 Mart'ta da beşinci doz uygulanacak. Bir yıldır oğlum için mücadele veriyoruz. Oğlum mücadelemin, umudumun ve aylar sonra nihayet zaferimin adı. Yemek yiyeceğini, oturabileceğini, konuşabileceğini düşündükçe artan heyecanımın adı. Hayatta sahip olduğum olabileceğim, hayal ettiğim edebileceğim en güzel şey. Çocuğumu çocuğu, acımı acısı olarak görmüş, heyecanıma, hüznüme, ortak olmuş aileme, arkadaşlarıma, bize destek olan herkese çok teşekkür ederim' dedi.

Editör: TE Bilisim