Salvador Dali'nin 30 özgün litografisinin yer alacağı, küratörlüğünü sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı 'Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel' Sergisi 4 Mart Cumartesi günü 15.00'te Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde açılacak.
Gerçeküstücü resmin öncüsü olan Salvador Dali'nin 1967 yılında yaptığı 'Zodyak' ve 1973 yılında yaptığı 'Pantagruel' serisinin özgün litografilerindeki 30 resimden oluşan özel bir seçki Eskişehirli sanatseverlerle buluşacak. Gerçeküstücü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgeleriyle ünlenen Salvador Dali'nin en önemli litografilerinden oluşan bu eserler 30 Nisan'a kadar ücretsiz olarak izlenebilecek.
Odunpazarı Belediyesi; Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nin arka tarafındaki alanı Sanat Galerisi'ne dönüştürdü. Sanat galerisi, fuaye, jet nikah odası ve idari birimlerden oluşan alan, nikah törenlerinin ve çeşitli sosyal ihtiyaçların karşılanabilmesi için yeniden projelendirildi. 1397 metrekare alanı kaplayan sanat galerisinde birbirinden önemli etkinliklerin ve sergilerin gerçekleştirileceği bildirildi. HM
Editör: TE Bilisim