HABER: MELTEM KARAKAŞ

Kristal İş'e bağlı cam işçilerinin grev talebinin yasaklanmasına işçiler fabrika önünde toplanarak tepki gösterdi. İşçiler adına açıklama yapan Erdal Akyazı, 'Hukuk tanımazlara hukuk öğreteceğiz. Mücadele bitmeyecek, cam işçisi pes etmeyecek. Bu böyle biline' dedi.

Toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle cam işçilerinin 24 Mayıs'ta 9 fabrika ve işyerinde başlatacağı grevin, Bakanlar Kurulunun kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla milli güvenliği tehdit iddiasıyla yasaklanmasına cam işçilerinin tepkisi devam ediyor. Sabah saatlerinde Paşabahçe fabrikasının önünde toplanan cam işçileri, 'Zafer direnen emekçinin olacak, iş, ekmek yoksa barış da yok, şişe cam şaşırdı sabrımızı taşırdı' sloganları atarak, Bakanlar Kurulu'nun grev yasağına tepki gösterdi. İşçiler adına açıklama yapan Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, 'Her grevimizde olduğu gibi AKP hükümeti cam işçisinin grev hakkını Bakanlar Kurulu Kararı ile yasaklamıştır. Şişe Cam işvereni de işçisinin hakkını vermek yerine hükümet kararnamesinin arkasına saklanmayı yeğlemiştir. Halbuki daha 2014 yılında ertelenen cam işyerlerinde ki grevimizi Anayasa Mahkemesi 'Hak gasbı' olarak nitelemiş, cam işçisinin grevini haklı ve yerinde görmüştür' dedi.



GERÇEKLERİ HAYKIRIYORUZ
Hükümete çağrıda bulunan ve 16 Mayıs'ta yayınladıkları Bakanar Kurulu Kararı'nı iptal etmelerini isteyen Akyazı, 'Bugün gerçekleşen durum bizim söylediğimiz ve haykırdığımız gerçeklerdir. bu yol yanlıştır, bu yol yürünecek yol değildir' diye konuştu.

İDARİ BİNA ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ
Cam işçisinin hakkının yenmesine izin vermeyeceklerini belirten Akyazı, 'Bizler cam işçisiyiz. Şuandan itibaren hem hukuk öğreneceğiz hem de hukuk tanımazlara hukuk öğreteceğiz. mücadele bitmeyecek, cam işçisi pes etmeyecek bu böyle biline' dedi. İşçiler açıklamanın ardından fabrika içerisine girerek idari bina önüne yürüdü. Burada da açıklama yapan işçiler, vardiyadan çıkan diğen işçilerle oturma eylemi yaptı. MELTEM KARAKAŞ



Editör: TE Bilisim