Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde gerçekleştirilen Cam Festivali açılışına CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Cam Festivali'ne Amerika, İngiltere ve Kanada'dan bilim insanları ve sanatçılar katılıyor.
KÜLTÜRÜN MERKEZİ
Festivalin açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediyesi Başkanvekili Sibel Erenoğlu, Odunpazarı Belediyesi'nin daha önce düzenlediği Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Ulusal Lületaşı Festivali ile galerileri ve Ataol Behramoğlu Kitaplığıyla Odunpazarı'nı tarihin, bilimin ve kültürün merkezi yapma iddiasını sürdürdüğünü vurguladı.
NADİR ÖRNEK
Yüzlerce yıllık bir tarihe sahip Kurşunlu Külliyesi'nde yer alan atölyenin sıcak cam üretimi anlamında Türkiye'deki bir kaç nadir örnekten biri olduğunu söyleyen Erenoğlu, 'Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği özel bir mekan. Odunpazarı Belediyesi olarak bu sene de festivalimizde uluslararası üne sahip 3 cam ustasını konuk ediyoruz. Camın onların elinde nasıl eşsiz eserlere dönüşeceğine sanatseverlerle birlikte tanıklık edeceğiz' dedi.
ÜÇ ÜNLÜ SANATÇI
Gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Kanadalı sanatçı Mathiev Grodet, workshopa devam etti. Kurşunlu Külliyesi'nde bulunan Sıcak Cam Atölyelerinde gerçekleşen çalışmaları, çok sayıda Eskişehirli sanatseverler izledi. İngiltere'den Elliot Walker, Kanada'dan; Mathiev Grodet ve Amerika'dan Gabe Feenon'un yer aldığı 7'nci Uluslararası Cam Festivali, 29 Eylül 2019 Pazar Günü saat 18.30'da Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirilecek serginin ardından sona erecek. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim