Festivalin üçüncü gününde Amerika'dan festivale katılan Gabe Feenan gerçekleştirdi. Güne Sıcak Cam Atölyesi'nde verdiği konferans ile başlayan Feenan, cam sanatının inceliklerini anlattı. Gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi veren Feenan, konferansın ardından atölye çalışmasına başladı. Gün boyunca cama şekil veren Feenan, bu süre içinde cam sanatının inceliklerini kendisini izlemeye gelen vatandaşlarla paylaştı. Feenan'a çalışmalarında Elliot Walker ve Mathieu Grodet eşlik etti.
YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ
Sanatseverler, Fenan, Walker ve Grodet'in çalışmalarını büyük bir merak ve beğeni ile takip ediyor. Cam Festivaline çocuklar da ilgi gösteriyor. Anaokulları, kreşler öğrencilerini Sıcak Cam Atölyesi'ne getirerek miniklerin camın inçliklerini öğrenmesini sağlıyor. Cam Festivalini son olarak Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi ziyaret etti. Minikler, camın sanat eserine dönüşme sürecini büyük bir hayranlıkla takip etti.
ESERLER SERGİLENECEK
İngiltere'den Elliot Walker, Amerika'dan Gabe Feenan ve Kanada'dan Mathieu Grodet'in katıldığı 7. Uluslararası Cam Festivali, bugün saat 18.30'da Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde gerçekleşecek sergi ile sona erecek. Festival kapsamında saat 20.00'de Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Legends ft. Rock'nfoni konseri düzenlenecek. HM
Editör: TE Bilisim