Öz ailesinin yanında bakımları sağlanamayan ya da kimsesi bulunmayan çocukların bakım ve yetiştirme sorumluluğunu devlet denetiminde kısa süreli ya da uzun süreli olarak alan aileler için düzenlenen iftar yemeğin Vali Özdemir Çakacak da katıldı. Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşmalar yapıldı, okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı.

ÇOK ÖNEMLİ
Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, koruyucu ailelerin toplum içindeki önemine vurgu yaparak, ''Gönül Elçileri' projesinde koruyucu aile programı ile koruyucu aileler adeta bir can simidi olup, aile sıcaklığından uzak çocuklarımıza sıcak bir yuva özlemini en güzel şekilde sunmaya başlamıştır. Çocuklarımızın, siz ailelerin yanında sıcak, güzel ve güvenli bir ortamda bulunması, onların mutluluğu ve sağlıklı gelişimi açısından son derece önemlidir' diye konuştu.

EN İYİ YOL
Programda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer ise 'Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımıza yardımcı olmanın en iyi yolu, öz ailenin koşulları iyileşinceye kadar koruyucu aileler hizmetinden yararlandırılmalarının sağlanmasıdır' ifadelerini kullandı. İHA
Editör: TE Bilisim