Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu tarafından Haller Gençlik Merkezi arkasında bulunan parkta 'Satın Alma Sahiplen Pati Şenliği' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin ve birçok hayvansever katıldı.
VİCDANLI BELEDİYELER
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ve hayvan haklarına vurgu yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Akçasoy, 'Bizim insanlarımız son derece vicdanlı. Belediyelerimiz arasında çok güzel protokoller var. İlçedeki hayvanlar merkezdeki hayvanlardan daha zor durumda. Son 3 yıldır 4 bin küsur hayvan kırsalda bakılıp, kısırlaştırılıp en azından küpelendirilip protokolle birlikte bakımları sağlandı. Her ne kadar yasa olmasa da vicdanlı Eskişehir belediyelerimiz zaten ellerinden geleni yapıyorlar' diye konuştu.
SABIRLA BEKLEMEKTEYİZ
Yıllardır hayvan hakları ile ilgili verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çeken Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, 'Biz yılmaz bir sabırla beklemekteyiz. Ama birçok masum canımıza zarar veriliyor. Onlar can. Bizler yaşam hakkı savunucuları olarak bu haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz' dedi.
ONLARLA DOST OLALIM
Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları protokolü bu yıl yenilediklerini duyuran Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Taşradaki sokak hayvanlarının bakımını üstlendik. Yasa sadece sokak hayvanlarının küpelenmesi ve kısırlaştırılması sorumluluğunu veriyor bize. Ama bu yeterli değil. Ben özellikle sokakta başıboş hayvan olsun istemem. Mutlaka tüm hayvanlar sahiplendirilmeli ve insanlar o hayvanlara en iyi şekilde bakmalılar. Evimizde besleyelim, doğru besleyelim, onlarla dost olalım' ifadelerini kullandı.
BİZİM CAN YOLDAŞLARIMIZ
'Hayvanları can yoldaşı olarak görmeliyiz' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'İmzaladığımız protokolle hayvanların sağlığı ve güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz. Ama belediyeler kanunu bu konularda yetersiz kalıyor. Tüm dünyada lüle taşı tozu kedi kumu olarak bilinir ve kullanılır. Evinde hayvan besleyenlerin hayvan çişinin verdiği kokuyu emip atabilen kumlardır. Eskişehir de lületaşı merkezi. Lületaşçılarla anlaşıp ufalanmış lületaşlarını veya tozlarını hem kullanabilir hem de piyasaya ekonomik olarak sunabilirsiniz' dedi. Konuşmaların ardından etkinliğe getirilen hayvanlar vatandaşlar tarafından hem sevildi hem de sahiplenildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim