SU DİLENİYORLAR
Çankaya Mahallesi'nde Odunpazarı Belediye Şantiyesi'nin karşısındaki boş alanlar Suriyelilerin korsan çadırlarıyla dolmaya başladı. Suriyelilerin, civardaki inşaatlardan çaldıkları keresteleri yakarak ısındıkları iddia edildi. Suriyelerin su ihtiyaçlarını Çankaya'da yaşayanlardan ve inşaatlardaki çalışanlardan dilenerek, karşıladıkları belirtildi.

DEVLET PARA VERİYOR
Çadır çevresinden geçen insanların etrafını saran Suriyeliler, onlardan su, süt, mama gibi maddeler istiyor. Suriyelilerin bu taleplerinden bıkan halk; 'Devletin kendilerine para verdiğini ancak bunun yetmediğini söylüyorlar. TC Kimlikleri çıktıktan sonra kira yardımı alıp, buradan gideceklermiş. Bunlara TC kimliği ne hakla verilecek?' diye tepki gösterdi.

DENETLENİYOR MU?
Çankaya sakinleri, korsan çadırlarda yaşayan Suriyelilerin hem sağlık ve hem güvenlik açısından kendilerini tehdit ettiğini belirterek; 'Bunların istedikleri yerlere korsan çadır kurmalarına kim nasıl müsaade ediyor? Eskişehir'de yaşayan Suriyeli mülteciler denetleniyor mu? Sağlık muayeneleri yapılıyor mu?' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim