2019-2020 Sezonu hazırlıkları için 10 günlük Polonya kampına giden Eskişehirspor'da, Teknik direktör Fuat Çapa, yolculuk öncesi Eskişehirspor gündemindeki konulara açıklık getirdi.
34 KİŞİ YERİNE 21 KİŞİ GİDİYORUZ
Takımın son durumu ile ilgili bilgiler veren Çapa, Fuat, '2 Temmuz'da yeni sezon hazırlıklarına başladık. Elimizdeki kadroya göre 34 kişi ile Polonya kampına gidecektik ancak, 21 kişilik kadro ile gideceğiz.
25-26 KİŞİ OLURUZ
Şuanda askerlik görevini yapanlar var. Vizesi yetişmeyen oyuncular, yurt dışında olanlar var. Vize problemi aşıldıktan sonra 25-26 kişi ile çalışmalarımız devam edecek. Yabancı futbolcularımızın birkaçı yurtdışı kampına katılacak. Kamal Issah ve Jesse vizeleri olmadığı için Eskişehir'e gelecekler. Yönetici arkadaşlar vize problemlerini çözdükleri zaman Polonya'ya gidecekler. Ferhat Kiraz 1 Temmuz tarihinde terhis oldu. Ailesi ile vakit geçirebilmek adına bizden izin aldı. Onur Bayramoğlu'nun askerliği devam ediyor.
TAKIM RUHUYU YAKALAMALIYIZ
Eksiklere rağmen elimizdeki mevcut kadroyla kampa başlayacağız. Polonya kampında ilk hedefimiz takım ruhunu oluşturabilmek. Geçtiğimiz sezondan devam ettiğimiz bir kadromuz var ancak bir arada oynama konusunda eksiklerimiz var. Afyon kampına 34 kişi ile gitmek istiyoruz' dedi.
BEKLENTİLER YÜKSEK OLACAK
Yeni sezon hedefleri ile ilgili de konuşan Çapa, 'Önümüzde çok değişik bir sezon olacak. Sezona -6 puan ile başlayacağız. Mevcut kadro geçen seneden devam ettiği için beklentiler daha yüksek olacak. Kadro sayısını 28 civarında tutmak istiyoruz.
DEPLASMANDA TELAFİ ETMELİYİZ
Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında deplasman maçlarında hiç kazanamamıştık. İç saha performansımızı devam ettirip, iki deplasman maçında fazladan kazanabilirsek -6 puanı telafi edebileceğiz. Umudumuz ve hedefimiz bu yönde.'
3 OYUNCU BAŞAKŞEHİR'DE
Çapa, Başakşehir kampında bulunan oyuncuların da daha sonra takıma katılacağını belirterek, 'Cemali Sertel, Harun Kahraman ve Mete Kaan Demir ilk kamp sürecini Başakşehir ile geçirecekler. İkinci kampını büyük ihtimal bizimle geçirecekler. Başakşehir yöneticileri ile bu şekilde konuşuldu. Büyük ihtimal 17 Temmuz'daki Afyon kampımızda bu oyuncular bizimle olacaklar' dedi.
HAKAN'A KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK
Ayrıca geçtiğimiz sezondan kalan alacaklarının ödenmesini bekleyen ve henüz kampa katılmayan Hakan Aslantaş konusuna da açıklık getiren Çapa, 'Hakan Aslantaş ile görüşmedim. Temasa da geçmedim. Hakan'ın Eskişehirspor'dan maddi anlamda beklentileri var. Kulübümüzde maddi bir sıkıntı olduğu da bilinen bir gerçek. Yöneticiler ile görüşmelerini devam ettiriyor. Bu konuda çok fazla bilgi sahibi olmadığım için de fazla yorum yapamam. Anlaşma sağlanırsa kapımız kendisine sonuna kadar açık. Gelmek istemezse de yapacak bir şey yok.'
EMRE'Yİ SEVİYORUZ
Diğer taraftan, Süper lig ve Avrupa'ya transfer olması halinde, Eskişehirspor ile olan sözleşmesini fesih etme hakkına sahip olan Emre Güral'ın, başka takımlarla görüşmesine de cevap veren Çapa, 'Emre Güral bizi seviyor. Emre'ye bir takım önerilerde bulundum. Kendisi ve Eskişehirspor'un geleceği için bu sezonda burada devam etmesi yönünde görüş bildirdim. Emre'nin Eskişehirspor'a tekrar döneceğine inanıyorum. Tribünler Emre'yi seviyor. İnşallah en kısa zamanda aramıza katılır.'
ESKİŞEHİRSPOR'DAN BAŞKA DEV BİR TAKIM YOK
Birçok takımın transfer listesinde yer alan Mehmet Özcan'a, dev kulüplerden teklif var yönünde çıkan haberlere de cevap veren Çapa, 'Mehmet Özcan'ın menajerinin dev bir takımdan Eskişehirspor'a teklif geldi haberini bende okudum. Bana göre Türkiye'de Eskişehirspor'dan başka dev bir takım yok.
TEKLİF ELMESİ NORMAL
Mehmet Özcan'a teklif gelmesinden daha normal bir şey yok. 20 yaşında kaç oyuncu 34 maçın 34'ünde de forma giymiş. Türkiye'de böyle rakamlar ender görülüyor. Teklifler her zaman gelir. Talipliler her zaman çıkar. Bunlar yöneticilerin değerlendireceği şeylerdir. Gelen teklifler bizi mutlu ediyor ancak benim gönlüm kalmasından yana. O zaman daha çok mutlu olurum.
ÇOK KALİTELİ OYUNCULAR
Ayrıca Buğra Çağlayan'ı antrenmanda özellikle takip ettim ve çok beğendim. Metehan Altunbaş çok iyi işler yaptı. Mehmet Özcan'ın bir yıl önce kimse bilmezken bugün herkes ondan bahsediyor. Çok çalıştı, çok çaba harcadı. Çok iyi seviyelere geldi kabul ancak Alperen'i, Mehmet Feyzi, Tolga Yakut, Mevlüt'ü, Furgan'ı göz ardı edemeyiz. Bu isimler ve diğerleri de Eskişehirspor'un bünyesinde bulunan çok kaliteli oyuncular' dedi.
SİSİKKO'YU KAYBEDERSEK ÇOK ÜZÜLÜRÜM
Önceki gün alacakları ödenmediği için serbest kalma hakkını kullanan fakat, yönetimin ödeme sözü vermesi üzerine bir günlük süre tanıyan İbrahim Sissoko ile ilgili gelişmeleri de anlatan Çapa, 'İbrahim Sissoko'yu kaybedersek gerçekten çok üzülürüm. Sadece saha içi için değil saha dışında da bize çok şeyler katan önemli bir isim.
GENÇ OYUNCULARI OLUMLU ETKİLİYOR
Takımın neşe kaynağı. Takım birlikteliğinde çok etken bir rol oynuyor. Genç oyuncuların gelişimi adına da çok katkılarda bulunuyor. Genç futbolcuları olumlu anlamda çok etkiliyor. Bu söylediklerim Marko Milinkovic, Emre Güral, Kıvanç Karakaş ve Sezgin Coşkun için de geçerli.
GELECEĞİMİZİ GENÇLER KURTARACAK
Eskişehirspor'un geleceğini mevut kadrodaki genç yetenekler kurtaracak. Eskişehirspor'un kurtuluş reçetesi üretmek ve yetiştirmekten geçiyor. Ben kimsenin cebinden çıkartıp alın size şu kadar para, borcunuzu ödeyeceğin diyeceğini düşünmüyorum. Bugün ulusal basında Trabzonspor'un gençlere yatırım yaptığını konuşuyor ancak biz bunu geçtiğimiz yıldan beri yapıyoruz. Süper Lig'de olmadığımız için yapmış olduğumuz işler biraz maalesef geri planda kalıyor.' dedi.

Editör: TE Bilisim