Yine kriz çıktı
Osman Taş ve Fuat Çapa krizinde beklenen oldu ve Fuat Çapa görevden ayrıldı. Saat 15.00 civarında tesislere gelen Teknik Direktör Fuat Çapa, yöneticiler Mehmet Şimşek, Mustafa Topkaya ve Mustafa Polat ile birebir görüşme gerçekleştirdi. Verilen sözlerin tutulmadığını ve bu şartlar altında çalışmayacağını açıklayan Fuat Çapa saat 17.00'deki antrenmana çıkmadı. Tesislerde yaşanan olağanüstü toplantı sonucu ne yönetim ne de Fuat Çapa bir türlü anlaşma sağlayamadı.
Sözler yine tutulmadı
Futbolculara 2 gündür ödeme sözü veren yönetimin, 2 buçuk milyon lira ödeme yapması bekleniyordu. Ancak dün sabah 300 bin liralık bir ödeme yapılacağını duyan Çapa, bu şartlar altında çalışamayacağını belirtti. Çapa ile yönetim karşılıklı olarak ayrılma anlaşma zemini aradı. Sözleşmesinden doğan 2 milyonluk miktarının yanı sıra 1 milyon 200 bin liralık tazminatı istemeyen Çapa, sadece yardımcı hocalarının maaşlarını ve kendi cebinden yaptığı harcamalarla toplam 500 bin liralık bir miktar istedi. Ancak yönetim bunu senet olarak verileceğini belirtince Fuat Çapa tesisleri terk etti.
Şimşek tesislerde açıkladı
Eskişehirspor Mali Asbaşkanı Mehmet Şimşek, tesislerde basın mensuplarına ayrılığı açıkladı. Şimşek, 'Fuat hoca görevden ayrıldı. Kendisine 500 bin liralık senet verelim dedik ama buna yanaşmadı. Antrenmana çıkmadı. Bizde altyapı antrenörlerimizi çağırdık ve takımı çalıştırdılar' dedi.
Açıklama yapıldı
Yaşanan olaylar sonucu Eskişehirspor resmi sitesinden ise açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; 'Kulübü farklı bilinmezlere sürüklemenin camiada telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacağı kanaatine varıldığından alınan genel kurul kararının iptali cihetine gidilmiştir. Yönetim kurulumuz Eskişehirspor'umuzun geleceği adına ilk günkü gibi çalışmaya devam etmiş ve Toko dosyası protokole bağlanarak -6 cezası önlenmiştir. Fuat Çapa ile yapılan görüşmeler neticesinde olumlu bir sonuç alınamamış, karşılıklı fesih şartlarında anlaşma sağlanamamıştır. Akabinde Fuat Çapa ve teknik heyet antrenmana çıkmayarak tesisleri terk etmişlerdir. Alt yapı hocalarımız antrenman programını uygulayarak takımı Altınordu maçına hazırlamaya devam etmiştir'
Editör: TE Bilisim