1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında, mobilya atölyelerine sık sık tiner istemeye gelen uçucu madde bağımlısını tehditte bulunup küfür etmesi üzerine yakarak öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklar Tacettin D. (41) ve İbrahim İ. (53), maktul Ahmet Çelik'in (41) yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.

BİRİ TUTUKLANDI
Mahkemede savunma yapan sanıklardan mobilyacı Tacettin D., tineri kendisinin döktüğünü fakat çakmağı yakanın İbrahim İ. olduğunu ileri sürerek, 'Uçucu madde bağımlısı Ahmet, bizden sürekli tiner istiyordu. Olay günü de 3-4 kez gelip tiner istedi. En son sinirlenip tineri üzerine döktüğüm doğrudur fakat öldürmek ya da yakmak maksadıyla yapmadım. Suçsuzum' dedi. Sanıklardan İbrahim İ. ise savunmasında suçlamaları reddederek, 'Tiner döküldükten sonra maktulün elinde çakmak gördüm. Arbede esnasında almaya çalıştım ama çakmak alev aldı. Ben de kaçtım. Çakmak benim değil Ahmet'in elindeydi. Tahliyemi talep ediyorum' diye konuştu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Tacettin D'nin tahliyesine, İbrahim İ'nin ise tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

VAHŞİ CİNAYET
Duruşma sonrasında gazetecilere konuşan maktulün ağabeyi Süleyman Çelik, kardeşinin vahşice katledildiğini belirterek, 'Küfür ettiğini söylüyorlar. Ettiyse de bir küfür nedeniyle üzerine tiner dökmek suretiyle vahşice bir cinayet işlemişler. Sonuna kadar şikayetçiyim. Kardeşimi teşhis etmeye gittiğimde cenazeyi tanıyamadım. O derece kötü durumdaydı. İnsana değil hayvana bile böyle bir işkence yapılmaz' dedi. Maktulün kız kardeşi Nilüfer Çakmak da, 'Cezalarını çeksinler. Kardeşime hiçbir canlıya yapılmayacak bir şey yaptılar. Bizi mahvettiler. Ciğerimizi aldılar. Onlar da yansınlar' ifadelerini kullandı.

BAKSAN'DA
25 Eylül'de Uluönder Mahallesi Baksan Sanayi Sitesi 57. Sokakta cesedi bulunan Ahmet Çelik'in yanarak hayatını kaybettiği belirlenmişti. Bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ekiplerince gözaltına alınan zanlılar Tacettin D. ve İbrahim İ. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. AA
Editör: TE Bilisim