Yaklaşık 1 ay önce uygulanmaya 81 ilde başlanan 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' uygulaması ile trafik bilincinin yaygınlaştırılmasıyla kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor. İlimizde de yaya geçitlerinin olduğu yerlerde bazı uyarı işaretleri ile sürücülere öncelik yaya uygulaması hatırlatılıyor. ESPARK AVM'nin önünde bulunan yaya geçidinde vatandaşlara uygulamayı sorduk. Kimi vatandaş sürücülerin kurallara uyduğunu belirtirken bazıları da çok dikkate almadıklarını vurguladı.
İNSANLAR BİLİNÇLENMELİ
Bekir Ünal: Çoğu uymuyor. Biraz önce tren garının oradaydık. Arkadaşlar uymadı. Özellikle dikkat ettim ışık var mı diye. Işık da yoktu. Bazı sürücüler uymuyor. Başlatılan uygulama ile de insanların bilinçlenmesi gerekiyor.
ESKİŞEHİRLİLER DUYARLI
Kaan Yılmaz: Şu an uyuyorlar, uyması da gerekir. Zaten Eskişehirliler bu konuda duyarlılar. Uygulama ile daha da dikkat edeceklerdir. Eskişehir zaten bu konuda da farkını gösterecektir. Diğer iller de daha çok özen gösterecektir.
GÜZEL BİR ÖNCELİK
Batuhan Dümbek: Çoğu zaman uyuyorlar, fark ediyoruz. Güzel bir uygulama. Başlatılan seferberlik de etkili oldu. Çünkü durmadıkları zaman bir cezası var. Bundan dolayı yaya geçidine yaya atladığında hepsi duruyor. Güzel bir öncelik bence.
YOL VERMEYEN FAZLA
Hasan Sevinç: Kurallara pek uyulmuyor. Bilinçli olarak yol verenler oluyor ama vermeyenler daha fazla. Bu uygulamanın daha da üzerine gidilmesi lazım.
ÖZEN GÖSTERMELİ
Sürücü Murat Bodur: Uygulamaya özen gösteriyoruz. Ama yayaların da biraz özen göstermeliler. Yola birden atlamamaları gerekiyor. Işıklı geçitlerde ışıklara uymaları gerekiyor. Aksi halde kazaya sebebiyet veriyor. Nezaket açısından güzel bir uygulama. Kanunlarımız da bunu ön gördüğü için uymak durumunda sürücüler. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim