Daha önce gündeme gelen disiplin sevki kararı, parti tabanında yoğun eleştiri toplamasına rağmen Özkar, Mecit Açıkgöz ve 8 üyenin 'üyelik haklarından uzaklaştırılmalarına' karar verdi. CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığına söz konusu kararı tebliğ eden Özkar, İl Yönetiminin aldığı bu kararın üyelik kayıtlarına işlenmesini istedi.

HEDEF TEPEBAŞI ÖRGÜTÜNÜ ZAYIFLATMAK MI?
Bu karar; CHP'de yaklaşan kongre öncesinde parti tabanında oldukça güçlü olan Mecit Açıkgöz'ün kongre çalışmalarından uzak tutulmak istenmesi olarak yorumlanırken parti tabanında sert tepki ile karşılaştı. Açıkgöz'ün özellikle Tepebaşı delegasyonunda etkinliği olduğu parti çevresinde biliniyor. Açıkgöz'ün ismi Tepebaşı İlçe Başkanlığı için de geçiyordu. Kongre öncesi Sinan Özkar ve kanadının bu karar ile Tepebaşı İlçe Örgütünü zayıflatmak istediği yorumları açık bir şekilde dillendirilmeye başlandı.

ÜYELİK HAKLARINDAN ÇIKARILMA KARARI ALINDI
Mecit Açıkgöz ile birlikte Ömer Kutlu, İbrahim İşler, Dilek Kaplan, Mehmet Cihan, İlker Çağkan Yılmaz, İlhan Özbulut, Gürkan Çimen ve Şirin Unutmazbaş, referandumda sandık görevlisi olmalarına rağmen sandık başında olmadıkları gerekçesiyle 'kesin ihraç istemi' ile disipline sevk edilmeleri ve üyelik haklarından çıkarılmaları kararı İlçe Başkanı Vural Yörük'ün yazılı savunmasına rağmen alınması şaşkınlık yarattı.

TEPEBAŞI İLÇE YÖNETİMİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK
CHP Tepebaşı Örgütünde Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olması nedeniyle görevli olduğu okul bölgesinde referandum çalışması yürüten, sadece sandık başında değil bölgesinde tüm sandıklarda müşahit ve sandık sorumlusu olarak görev yapan partililere lojistik destek sağlayan ve bu konuda ilçe yönetiminden yetki alan başta Açıkgöz ve Tepebaşı örgütüne bağlı 8 üyenin üyelik haklarından uzaklaştırılarak Disiplin Kuruluna sevki üzerine CHP tepebaşı İlçe Yönetimi olağanüstü toplanma kararı aldı. Yönetim, Sinan Özkar'ın bu yaklaşımını kendi arasında değerlendirecek.

DİSİPLİN KURULU KARARDAN HABERSİZ
Diğer yandan alınan karardan Disiplin Kurulu'nun henüz haberi olmadığı da öğrenildi. Disiplin Kurulunun kararı önümüzdeki günlerde değerlendirmesi bekleniyor. HM
Editör: TE Bilisim