'Halkımız, tarafsız, cumhurbaşkanı
görmek istiyor'
CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, 2007 yılında yapılan bir referandum ile Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kabul edildiğini hatırlattı ve 10 Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin halk oylaması ile yapılacağı için ilk olacağını belirtti.

DOĞRU SEÇİMDİR
Geçen dönemlerde bir siyasi partiyle doğrudan bağlantısı olan kişilerin partilerine bağlılıklarını devam ettirdiklerini gördüklerini ifade eden Usluer, 'Türkiye artık bunu istemiyor. Tarafsız, gerçekten herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı görmek istiyor. Bu nedenle uzlaşı adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu doğru bir seçimdir' diye konuştu.
TEK UZLAŞI ADAYI
İhsanoğlu'nun siyasetin içinden olmaması, siyasi tanınırlığının olmamasının başlangıçta tepkiler oluşturduğunu, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Tanıdıkça seveceksiniz' ifadesinin gerçekleştiğini söyleyen Usluer, 'Gerek partiler gerekse toplum İhsanoğlu'nu tanıdıkça şüpheler kalkmaya, sempatik bağ oluşmaya başladı. Bundan sonraki süreçte İhsanoğlu'nun kazanması için çalışacağız. İhsanoğlu, mevcut adaylar içindeki tek uzlaşı adayıdır. Siyasi kimliği yoktur. Laik, Atatürk ilkelerine ve devrimlerine bağlı, vesayetçi değil, tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacaktır' ifadelerini kullandı.(İHA)

Editör: TE Bilisim