CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, ES TV'de yayınlanan Vaziyet programında Ali Baş'ın sorularını yanıtladı. Ülke geneli siyaset ve yerel siyaset hakkında önemli açıklamalarda bulunan Adar, CHP'li yerel yönetimlerin bu dönem de başarılı işlere imza atacağını vurguladı.
YENİ YILDA KONGRELER TAMAMLANACAK
Kongre süreçleriyle ilgili konuşan Adar, 21 Ekim'den itibaren bütün ilçelerde üyeliklerin askıya çıktığını söyledi. 29 Ekim tarihine kadar itirazlarında devam edeceğini söyleyen Adar, 'Eğer üyeliğini bekleyip ismi çıkmayan arkadaşlar varsa benim üyeliyim niye yok diye ilçelere başvurabilecekler' dedi. Burada sonuç alamayan kişilerin 2 Kasım'a kadar il yönetim kurumuna itiraz edebileceğini hatırlatan Başkan Adar, '2 Kasım tarihinde seçime katılacak üyelerimiz kesinleşmiş olacak. 27 Ocak tarihine kadar Eskişehir'de 14 ilçemizde ilçe kongrelerini tamamlamış olacak. İl kongrelerin başlangıç tarihide 3 Şubat. Buda 2 Mart tarihine kadar yani 1 ay süre içerisinde il kongreleri de tamamlanarak Eskişehir'deki olağan kongre sürecini tamamlamış olacak' diye konuştu.
GENEL BAŞKANIN 7 İLKESİNE UYACAĞIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eylül ayında il başkanlarıyla yaptığı toplantıda 7 ilke sunduğunu söyleyen Adar, o ilkeleri şöyle sıraladı: 'Bir, belediye başkanlarımızın başarısı için çalışın. Belediye başkanları çalışırken parti olarak gördüğümüz ilkenin sizde takipçisi olun. Çünkü biliyorsunuz sayın genel başkan, belediye başkanları ile yaptığı toplantıda da onlara 7 ilke sunmuştu, onların takibini bizlerden istiyor. İki, asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil, vatandaşların talebi. Vatandaşların belediye başkanlarımızdan taleplerini sizlerde takipçisi olun. Üç, belediye başkanlarımızın başarısı için bir fedakarlık yapmak gerekiyorsa, o fedakarlığı önce siz yapın. Dört, il başkanı olduğunuz yerde toplumun tüm kesimleri ile sıcak samimi bir ilişkiler kurun. Özellikle sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, muhtarlar ve toplumun kanaat önderlerini sık sık ziyaret ederek yaşanan sorunları ve o sorunları nasıl çözeceğimizi kararlıkla anlatın. Beş, il ve ilçelerde devleti yönetenler yani vali ve kaymakam adaletli bir yönetim sergilemiyorsa, partizanlık yapıyorlarsa uyarmaktan eleştirmekten asla çekinmeyin, bu görevi yaptığınızda vatandaşın size olan güveni artacaktır. Altı, gerek il özel idaresi gerekse belediye bütçelerin yakından izlemek zorundasınız. Vali ve belediye başkanı milletin parasını harcamaktadır. Dolayısıyla bizim belediye başkanlarımızın şeffaflık konusunda gösterdikleri hassasiyeti valilerin ve diğer belediye başkanlarının da göstermesi gerekir. Şeffaflığın takipçisi sizler olacaksınız. Bu aynı zamanda kul hakkına duyulan saygının da bir gereğidir. Yedi, kimliği yaşanma tarzı ya da inancı ne olursa olsun bulunduğunuz il ya da ilçede bir çocuk yatağa aç giriyorsa o ailenin sorununa çözüm bulmak sizin öncelikli görevinizdir.'
KAVGAYA NİYETİMİZ YOK
'Eskişehir'de hiç kimse ile kavga etmeye niyetimiz yok' diyen Başkan Adar, 'Ne dışarıda ki siyasi partiler ne de parti içerisinde arkadaşlarımızla eğer biz birbirimizi kucaklayabiliyorsak ve onun gayreti içerisindeyiz. O zaman başarı kendiliğine gelecektir' dedi.
SEÇİMİN MUTLULUĞUNU YAŞADIK
31 Mart seçimlerinde CHP olarak büyük başarı sağladıklarını söyleyen Adar, bunun en önemli sebebinin hedeflerini iyi belirlemek olduğunu söyledi. Mevcut beş belediyeyi korumanın yanı sıra Alpu ve Seyitgazi'yi de almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Adar, Mihalıççık Belediye başkanının da ilk önce ittifak adayı olduğunu söyledi.
MECLİSTE ÇOĞUNLUK SAĞLADIK
2014-2019 arasındaki dönemde en büyük sıkıntılarının Büyükşehir Belediye meclisinde çoğunluk sağlayamamak olduğunu söyleyen Adar, bunu başardıklarını söyledi. Günyüzü'nde aday çıkaramadıklarını hatırlatan Adar, 'Bir sonraki seçime bu yöndeki eksikliğimizi tamamlayarak gitme arzusundayız' dedi.
2024'TE CHP RÜZGARI ESECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kırsala yaptığı yatırımları hatırlatan ve bu yatırımların çok önemli olduğunu söyleyen Adar, 2024 yılında Mihalgazi, Sarıcakaya, İnönü gibi ilçeleri 2024'te alacaklarını söyledi.
UÇAK SEFELERİ BAŞLAMALI
Eskişehir'de bir türlü başlamayan uçak seferleriyle ilgili konuşan Adar, 'Öyle tahmin ediyorum ki tamamen siyasi münazaralarla bu uçak seferleri kaldırıldı. Oysa Türkiye'nin birçok yöresinde bu uçak seferlerinden bu doluluğa bile ulaşmayan iller uçak seferleri hala devam ediyor' dedi. AK Parti Milletvekili Nabi Avcı'nın ''Fizibilite raporu hazırlayın şayet 65 kişi garanti ederlerse bizde gider THY ile konuşuruz' sözlerini eleştiren Adar, 'Eskişehir'e uçak seferleri konulduğunda ben öyle tahmin ediyorum ki Eskişehirliler hiç kimsenin zorlaması olmaksızın hiç kimsenin taahhüdü olmaksızın uçakları dolduracaktır. Uçak seferleri Eskişehir'de çok başarılı çalışmalar yapacaktır' şeklinde konuştu.
DEVLET DESTEK OLMALI
Yazın başında Sarıcakaya ilçesinde yaşanan sel felaketinde devletin üreticiye destek olması gerektiğini söyleyen Adar, 'Sektörü devlet olarak destekleyemiyorsanız hele böyle afete maruz kaldığı dönemlerde katkı veremiyorsanız o zamanlar o mağduriyet çok daha uzun yıllara yayılıyor. Çiftçi kendisini toparlayana kadar üretimden ne yazık ki uzakta kalıyor buda ülkenin genel ekonomisi açısından büyük bir kayıptır' ifadelerini kullandı.
BU KENTE KATKI SAĞLAMALIYIZ
Millet İttifakıyla ilgili bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyleyen ve kesinlikle siyasette kavgadan yana olmadığını söyleyen Başkan Abdülkadir Adar, 'Birimiz bir ucundan alıp kenara çekersek birimiz bir ucundan alıp bir kenara çekersek Eskişehir' e hiçbir katkımız olmaz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim