'Çiftçilerimizin uğradıkları mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için temaslarımızı sürdürüyoruz' diyen CHP Milletvekili Süllü, TARSİM Genel Müdürlüğü ile görüşmelerinde, sigorta eksperlerinin tuttuğu hasar tespit raporlarında yüzde 7 - 90 arasında değişen farklı oranlar konusunda çiftçilerin rahatsızlıklarını dile getirdi. Süllü, gecikmeli ve yetersiz gelen sigorta ödemelerinin bir an önce yapılarak çiftçilerin nakit ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde destek istedi.
TALEPLERİ İLETTİ
TARSİM'in gelir sigortasının poliçe kapsamına alınması yönünde çalışma yaptığını öğrenen Süllü, dolu nedeniyle kullanılamaz hale gelen, sigorta ödeme kapsamında olmayan ancak, büyük maliyeti olan damlama boru sistemleri ve ekipmanların sigorta kapsamına alınması için çalışma başlatılması yönünde talebini de iletti. Hisseli ve ÇKS'si olmayan çiftçilerin tarım arazilerinin de sigorta kapsamından yararlandırılması yönünde TARSİM yetkililerinin çalışma yapması gerektiğini söyleyen Süllü, bu konular ile ilgili Bakanlık nezdinde de takipçisi olacağını söyledi.
EKSPER GİTMEDİ
Süllü, Eskişehir'deki bin 918 ihbarın hasar tespitlerinin büyük çoğunluğunun tamamlandığını söyleyen TARSİM Genel Müdür Yardımcısı'na Seyitgazi, Odunpazarı, Mihalıççık, Sarıcakaya, Mihalgazi'de halen TARSİM eksperlerinin girmediği köyler olduğunu söyleyerek, çok büyük zarar gören arazilerdeki çiftçilerin hasar tespitlerinin çiftçilerin mağduriyeti göz önünde bulundurularak bir an önce bitirilmesi isteğini iletti. HM
Editör: TE Bilisim