DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Hamamyolu Projesi'ni sert bir dille eleştirdi. Tambova projeyi 'çirkin ve masraflı' bulduğunu söyledi.
Odunpazarı Belediyesi'nin yürüttüğü Hamamyolu Projesi'ne Demokratik Sol Parti (DSP)'den tepki geldi. 15 günlüğüne kapatılan İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesinde iş makineleri önünde açıklama yapan Tambova, 'Parkımızın, ağaçlarımızın ve toprak kokusunun yerini nasıl bir beton yığınına bırakıldığını ve emsalsiz bir ucube yaratıldığını görüyoruz. Hiçbir gereği yokken, böylesi çirkin ve masraflı bir projeyi yapmak hangi aklın ürünüdür merak etmekteyiz' ifadelerini kullandı.
GERÇEKLE PEK BAĞDAŞMIYOR
Projenin CHP'ye ait olduğu için eleştirildiği düşüncelerine katılmadıklarını ifade eden Tambova, 'Çoğunluğu mutlu etmeyen bir projede ısrar edilmesinin sebebini anlamak mümkün değil. Ayrıca Sayın Belediye Başkanı'nın, bu CHP'nin projesi olduğu için karşı çıkılıyor mealinden yaptığı açıklamalar, gerçekle pek bağdaşmıyor. Çünkü en azından bu bölgede yaşayıp, projeye isyan edenlerin siyasi görüşü oldukça renkli ve karmadır' diye konuştu.
2019'DA YIKACAĞIZ
2019'daki yerel seçimlerde DSP'nin seçim vaadini de açıklayan Tambova, 'Şimdiden 2019 yerel yönetimler seçim vaadini bu beton yığınını yıkmak ve bu çirkinliği ortadan kaldırmak olarak ilan ediyorum' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim