CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Gazeteci Altan Öymen gibi isimler de 'Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi' kitabını çocuklarla birlikte inceledi.

TBMM CHP Grup Toplantı Salonu'nda gerçekleşen resepsiyonda salon Türk bayrakları ve balonlarla süslenirken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuklar da milletvekili sıralarına oturdu. Grup toplantısının yapıldığı Divan Başkanlığı kürsüsüne oturtulan minikler, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yaptı.

Salona giren CHP lideri Kılıçdaroğlu çocuklarla yakından ilgilenerek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gerçekleştirilen temsili grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu, çocuklarla bahçede düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada çocuklara Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabının da içinde bulunduğu çeşitli hediyeler verildi.

Kitap çocuklar ve resepsiyona katılanlar tarafından büyük ilgi görürken çocukların bir kısmı resepsiyon sırasında kitabı inceleyerek Çocuk Hakları hakkında bilgi sahibi oldu. (HM)

Editör: TE Bilisim