Okulların açılmasına iki gün kala Valilik tarafından değiştirilen okula giriş saatleri ile ilgili sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Saatlerin değiştirildiği günden beri karara karşı çıkan Servisçiler Odası Başkanı Taşkın Tırpan, henüz bir gelişme olmadığını kaydetti.

VALİ ONAYLAMADI
Okulların açılmasına iki gün kala değişen ders saatleriyle ilgili herhangi bir gelişme olmadığını belirten Servisçiler Odası Başkanı Taşkın Tırpan, 'Emniyet Müdürlüğü, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve odalar olarak valilikte bir toplantı yaptık, mutabakat sağladık. Mutabakatta 07.45 ikili eğitim, 08.00 lise dengi okullar içindi. Ancak Vali bey onaylamadı. Valilikteki mutabakat sağlanmış olsaydı yüzde 100'ünü çözemesek de yüzde 90'nı çözülürdü' dedi.

KIŞ GELİYOR ÇOCUKLAR NE OLACAK?
Eski düzende çocukları okullara bıraktıklarını vurgulayan Tırpan, 'Yine eski düzende çocukları okullara biraz erken indiriyoruz. 07.15-07.25 arası indiriyoruz. Erken indiriyoruz ama kesinlikle okul kapılarını açmıyorlar. Okullarda hizmetli dahi kapıyı açmıyor, çocuklar içeri giremiyor' diye konuştu. Okula teslim edilmeyen çocukların başına bir şey geldiğinde vebali kimden sorulacak? Önümüz gelen kış mevsimi, çocuklar soğuk havada 40-50 dakika nerede bekleyecek? ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim