23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Sami Sipahi Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencileri Dilayda Sude Zaim ve Yiğit Bakır, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ederek koltuğuna oturdu. Vali Çakacak'ın ilk olarak koltuğunu teslim ettiği Yiğit Bakır, '23 Nisan 1920'de Atatürk TBMM'yi açarak yarının güvencesi olan biz çocuklarımıza armağan etmiştir. Biz de Ulu Önder Atatürk'ü örnek alarak yarının güvencesi olan biz çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız daha aydınlık olsun. 'Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısın. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz' diyen Ulu Önder Atatürk'ü saygı ve minnetle anarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım' diye konuştu.
DOĞA İLE İÇ
İÇE OLSUNLAR
Konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü arayarak İl Müdürü Alper Sezer ile görüşen Bakır, 'Öncelikle devlet koruması altında olan öksüz ve yetim çocukların, Atatürk'ün başta bizlere armağan ettiği bu güzel bayramda onların da aile sıcaklığı içerisinde geçirmesi için bir proje başlatılmasını istiyorum. Bu proje kapsamında gönüllü 23 Nisan aileleri ile öksüz ve yetim çocukları buluşturmayı hedefliyorum. Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü'nü arayarak, 2023 vizyonları hedefleri doğrultusunda çocukların tarım ve doğayla iç içe olmalarını sağlamak amacıyla okulların bahçesinin uygun olup olmadığı araştırılarak seracılık faaliyetleri gibi tarım faaliyetlerinin arttırılmasını istiyorum' ifadelerini kullandı.
TAM GÜN EĞİTİME GEÇİLSİN
Sonrasında koltuğa oturan, Dilayda Sude Zaim, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ı aradı. Zaim, 'Biz çocukların akademik başarılarının yanı sıra sosyal gelişimimizin gelişmesi amacıyla okullarımıza Z Kütüphane, müzik, resim, tasarım, kodlama atölyeleri ve spor salonlarının kurulması konusunda gerekli çalışmaların hızla başlatılmasını istiyorum. Ayrıca ikili öğretim biz çocukların gelişimini olumsuz etkilemekte. İkili öğretimden dolayı sabahın çok erken saatlerinde kalkmak ya da akşamın çok geç saatlerinde okulda bulunmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle tam gün eğitime geçiş çalışmalarına hız verilmesini istiyorum' dedi.
YEŞİL ALANLAR
ARTTIRILSIN
Daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik'i arayan Zaim, 'Şehrimiz maalesef hızla betonlaşmaya devam ediyor. Bu doğrultuda biz çocukların rahat nefes alabileceği ve özgürce oyun oynayabileceği alanlar yok denecek kadar az. Bu nedenle oyun alanlarının ve yeşil alanların arttırılmasını istiyorum. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin 81 ilde başlatmış olduğu Sıfır Atık projesiyle ilgili biz de ilimizde toplu yaşanılan okul hastane ve benzeri yerlerde projenin daha etkin ve verimli yürütülmesi için sizden ricam projeye katılımı sağlayalım. Okullarımıza ve diğer kamu kurumlarımıza gerekli geri dönüşüm poşetlerini ve kutularını ivedilikle ulaştıralım' ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLAR BİZİM
GURURUMUZ
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Vali Özdemir Çakacak ise, 'Birinci Dünya Savaşı sonunda düşmanlar tarafından yurdumuzun işgal edilmesi üzerine millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığının bütün dünyaya haykırıldığı gündür. 23 Nisan 1920 tarihi. Aynı zamanda Atatürk Türk gençlerine emanet ettiği için Türkiye Cumhuriyeti'ni ve dünyada eşi benzeri yok Türk çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk 23 Nisan'ı Türk çocuklarına armağan etmekle aslında geleceğimiz açısından ne kadar önemli bir icraat gerçekleştirmiş. Çocuklarımız bizim gururumuz. Yarınlarda çok büyük işler yapacaklarını şimdiden gösteriyorlar, ben tebrik ediyorum' şeklinde konuştu. HM
Editör: TE Bilisim