2011 yılından bu yana 36 anaokulunun açılışını gerçekleştiren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 37'ncianaokulunu 71 Evler Mahallesinde 23 Nisan Çocuk Bayramı öncesinde açtı. Yardımseverlerin desteğiyle Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından açılan anaokulunun açılış törenine Vali Azmi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, Ergen'in çocukları Atlas, Ares ile Güney, Dernek Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve mahalle sakinleri katıldı.

ANNELERE EMANET

Açılış töreninde konuşan yapan Gülben Ergen, 'Güzel Eskişehir bizi ne güzel karşıladınız. Ben buraya yalnız gelmedim. Çünkü yarının anlamı benim için çok büyük. Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği muhteşem bir bayram. Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Kendi çocuklarıma günlerdir anlatıyorum. Dünyada hiçbir çocuğun birbirinden farkı yoktur. Çocuklar için maalesef fırsat eşitsizliği vardır. Ben dünyada özellikle ülkemizde hiçbir çocuk okul öncesi eğitim almadan çocukluğunu yaşasın istemiyorum. Her çocuk anaokulunu bitirmelidir. Eğitimine daha özgüvenli şekilde devam etmelidir. Çocuklar Gülsün Diye bugün 37'nci anaokulunu açıyor. 81 ilde 81 anaokulu oluncaya kadar devam edecek. Anaokulumuzu her zaman olduğu gibi annelerimize emanet ediyorum' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen'e yaptığı okul için teşekkür etti. Vali Azmi Çelik ise çocuklara eşit şekilde eğitim hakkının tanınmasının herkesin görevi olduğunu kaydederek Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan Çocuklar Gülsün Diye Derneği Anaokulu'nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim