8. Uluslararası Tarım Fuarı, Eskişehir Ticaret Odası tarafından faaliyete sokulan fuar ve kongre merkezinde açıldı. Açılışa EXPOLİNK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Halil Ünal, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün de katıldı.
DESTEK TEPKİSİ
Açılışta konuşan EXPOLİNK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, Eskişehir'deki tarım fuarını genişletip bölge fuarı haline getirdiklerini söyledi. Erdoğan, 'Bugün ziraat odalarının bir kısmı çeşitli gerekçelerle destek vermediler. Odunpazarı, Tepebaşı Ziraat Odası'nın logo krizinden kaynaklı bir tepkisi sayesinde diğer ziraat odaları da bu fuara katılmadıklarını beyan ettiler. Bunu da şöyle değerlendirmek lazım: Odunpazarı Ziraat Odası zaten bir kere destek vermişti. Katılacağını söylemişti o zaman da fuar döneminde yurtdışına gidip geziye katılmıştı. O yüzden çiftçilerin ve diğer örgütlerin firmaların katılımına çok teşekkür ediyorum. Biz sekiz yıldır bu fuarı gerçekleştirebilmek çok emek sarf ettik' dedi.
TARIM KENTİ OLABİLİRİZ
Tarım ve hayvancılık konusunda çiftçilere bir eğitimin verilmesi gerektiğinin altını çizen BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, 'Bu fuarlar evet çok faydalı. Ama fuarların aynı zamanda üretime katkı da sağlaması lazım. Eskişehir sanayi, kültür ve eğitim kenti olduğu kadar tarım kentidir de aynı zamanda. Bu yüzden tarım açısından daha verimli bir kent haline gelebiliriz. Topraklarımız daha verimli kullanılabilir ama bunun için eğitim şart' diye konuştu. Konuşmaların ardından ziyaretçiler, açılışı yapılan tarım fuarını gezdi. Tarım Fuarı 20-23 Eylül tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim