Sağlık açısından çok yararlı olan bu ürün, Türkiye'de ilk defa geçtiğimiz yıl Eskişehirli İlhami Dayar tarafından 3 dönüm bir arazide ekilmiş ve yaklaşık 200 kilogram civarında hasat edilmişti. Dayar, bu sene de üretmiş olduğu 200 kilogram teffi tohum olarak kullandı ve toplamda 8 ton ürün hasat etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dayar, 'Çölyak hastalarına yarayan ve glüten içermeyen dünya üzerindeki tek tahıl ürünü teff. Çölyak hastalarına bunun ununu çekip Türkiye'nin neresinde olursa olsun gönderebiliyoruz. Şimdi bundan un yapıyoruz. Bu undan ekmek yapabiliyorlar. Unu kullandıkları her yerde teffi kullanabiliyorlar. Teffin un fiyatı 50 lira' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim