Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlayan ve büyük bir katılım ile gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Konseri ile sona erdi.
ESKİŞEHİR AKIN ETTİ
Soğuk havaya rağmen meydanı hınca hınç dolduran Cumhuriyet Sevdalıları, Funda Arar'ın muhteşem performansı ile unutulmaz bir gece yaşadı. Konser ortasında gerçekleştirilen gösteri ile coşkunun daha da arttığı gecede konuşan Başkan Büyükerşen 'Atatürkçü hemşehrilerim, Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümü hepimize kutlu olsun! Sizleri böyle gördükçe Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin çok parlak olduğuna bir kere daha inanıyorum. Öyle bir gelecek ki Atatürk'ün yolunda, onun devrimlerinin ışığında, laik, demokrasinin hakim olduğu, parlamenter sistemin işlediği güzel günler bizleri bekliyor' dedi.
MEYDANIN ADI DEĞİŞTİ
Konserin düzenlediği alana Kent Meydanı ismini verdiklerini ancak bu meydanın adını Eskişehir halkının belirlemesi gerektiğini belirten Büyükerşen, meydanı dolduranlardan 'Cumhuriyet' cevabını alması üzerine meydanın Cumhuriyet Meydanı olarak adlandırılacağını ifade etti. Büyükerşen 'İnanıyorum ki Atatürk'ün yolundan giden Cumhuriyet aşığı Eskişehir var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır' dedi. HM
Editör: TE Bilisim