Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yılı tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir'de de büyük heyecanla kutlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlediği etkinlikler, vatandaşların da katılımıyla büyük bir coşkuya dönüştü.

Etkinlikler kapsamında 28 Ekim Pazartesi akşamı Porsuk Çayı'nda teknelerle fener alayı geçişi yapıldı. Çok sayıda vatandaşın da beğeniyle izlediği Fener Alayı, havai fişek gösterisiyle renkli görüntülere sahne oldu. 29 Ekim Salı günü ise Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası yapıldı. Turnuva farklı kategorilerde yarışan raketlerden dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Akşam saatlerinde ise Eskişehirli bisikletçiler, yine Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Bisiklet Turu'nda buluştu. Yüzlerce bisikletli, Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı fosforlu yelek ve bayraklarla şehir turu yaparak Adalar Mevkii'ne geldi.

CUMHURİYET BAYRAMI'DA IŞIN KARACA RÜZGÂRI

Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi'nin Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümü nedeniyle düzenlediği Cumhuriyet konserinde Işın Karaca, muhteşem sesi ve sahne performansıyla Eskişehirlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Yediden yetmişe binlerce Eskişehirlinin izlediği konser sonunda gerçekleştirilen havai fişek gösterisi de renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konserde sahne alan Işın Karaca, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmanın bir ayrıcalık olduğundan söz ederek, alanı dolduranlara 'Biz dil, din, ırk ayrımı bilmeyiz. Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik Cumhuriyette yaşamak hepimiz için bir onudur. Nice yaşlara Türkiye!' diye seslendi. Sevilen şarkılarını Eskişehirlilerle birlikte seslendiren sanatçı, sahne performansıyla da göz doldurdu. Konser alanını dolduran Eskişehirliler, ellerindeki Türk Bayrakları ile şarkılara eşlik ederek Cumhuriyetimizin 90. yılını büyük coşkuyla kutladılar.

Konser sonunda sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, muhteşem konserden ötürü Işın Karaca'ya teşekkür ettiler. Başkan Büyükerşen yaptığı konuşmada Büyük Atatürk'ün gökyüzünden Cumhuriyet kenti olan Eskişehir'e 'Işın'lar dağıttığını söyledi. Büyükerşen 'Eğer Atatürk olmasaydı bugün bizler bu güzel sesi, bu güzel performansı dinleme şansına sahip olamayacaktık. Neyimiz varsa, hangi zenginliğimiz, hangi gönül duygumuz varsa hepsini Atatürk'e borçluyuz. Cumhuriyetimize, Atatürk İlke ve Devrimlerine hep böyle bağlılıkla sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bu güzel konseri bizlere sunan sevgili Işın Karaca'ya teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu. Daha sonra Başkan Büyükerşen günün anısına, Işın Karaca'ya bir teşekkür plaketi verdi.

Başkan Ataç ise konuşmasına 'Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Eskişehirliyim diyene' sözleriyle başladı. Ataç, 'Cumhuriyet Bayramımızı gurur ve coşkuyla kutladık. Şimdi daha iyi anlıyorum ki, Cumhuriyet, Eskişehir'in içine sinmiş. Eskişehir bugün Cumhuriyet adına, Atatürk adına ete kemiğe büründü. Bu kent Cumhuriyet kenti. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum' dedi. Konuşma sonrası Ahmet Ataç, Işın Karaca'ya üzerinde isminin yazılı olduğu Eskişehirspor forması hediye etti.

Konuşmalardan sonra Başkan Büyükerşen, Başkan Ataç ve Işın Karaca Eskişehirlilerle birlikte Onuncu Yıl Marşı'nı büyük coşkuyla seslendirdi. Gece, muhteşem havai fişek gösterisiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim