17 takım katıldı
Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Kupası Dragon Yarışları soğuk havaya rağmen ekiplerin kıyasıya verdiği mücadelede Eskişehirlilere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Cumhuriyet'in 94. kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyet Kupası Dragon Yarışının sabah erken saatlerde Porsuk Çayı'nda başlayan elemelerine 17 takım katıldı.

Nefesleri kesti
Elemeler sonucu yarı finale kalan 8 takımdan 3'ü finallerde yarışmaya hak kazandı. Finalde, Cumhuriyet Kupasını kazanmak için kürek çeken ESDAK ve Olimpik Limon takımları Köprübaşı'ndaki varış noktasına burun buruna girdiler. Olimpik Limon takımı son anda yaptığı atakla birinci olmayı başardı. Yarışmayı ESDAK ikinci ve Dorlion Bisiklet takımı ise üçüncü olarak bitirdi.

Kaza yaşandı
Düzenlenen Cumhuriyet Kupası Dragon Kano Yarışları'nda kaza meydana geldi. Adalar Mevkii Porsuk Çayı üzerinde düzenlenen kano yarışında kaza yaşandı. Bitiş noktasında yaklaşmakta olan iki kanonun çarpışması sonucu, bir kano alabora oldu. 10 kano yarışçısının suya düştüğü kaza sonrası ilk müdahale kurtarma ekipleri tarafından yapıldı ve kazada
Editör: TE Bilisim