Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) 25 yıl önce 21 Şubat 1989 yılında kurulduğunu hatırlatan Akmen, '25 yıldan aldığımız güçle, başarılarla dolu onurlu bir geçmişi geleceğe taşımaktan büyük gurur duyuyoruz' dedi. ÇYDD'yi kuranların devrimlerin, Cumhuriyet'in değerlerinin, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, kadın erkek eşitliğinin, insan onuruna saygının olacağı bir Türkiye için bir araya geldiklerini belirten Akmen, 'Bu ortak paydadan hareketle gönül birliği içinde, umutla ve heyecanla yapılan başlangıç zaman içinde çok olumlu sonuçlar verdi' diye konuştu.

'DAHA YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR'

ÇYDD'nin kurucusu Prof. Türkan Saylan'ı da saygıyla anarak konuşmasını sürdüren Akmen, Saylan'ın 'Daha yapılacak çok işimiz var' sloganı ile gecesini gündüzüne katarak aklı ile yüreğinin sesini birleştirerek çok önemli işlere imza attığını kaydetti. Akmen, derneğin çalışmaları ile binlerce gence verilen eğitim desteğinin onların yaşamında derin izler bıraktığını ifade etti.

Akmen kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Eskişehirlileri 21 Şubat Cuma günü 13:00'da Vilayet Meydanı'nda buluşmaya çağırdı. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim