Takımın başına geldiğiniz zaman ısrarla transfer istemediğinizi söylediniz. Sonradan hiç pişmanlık duydunuz mu?

Kesinlikle hayır. Bir kere şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Ertuğrul Hoca iyi bir kadro kurmuş. Ben geldiğim de Emre de kadroya dahil olmuştu. Toko takviyesi yaptık. Sezer ve Mustafa Yumlu'nun gelmesi ise takımın tecrübesini yukarı çekti. Bu iki oyuncu finansal olarak üst seviyede futbolcular. Geldikleri takımlarda da yüksek ücret alıyorlardı. Ancak katkı sunduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Bazı şeyleri düzeltmemiz gerekiyor

Oynatmak istediğiniz futbol ile sahadaki futbol arasında bir açı var mı?

Elbette ki bazı şeyleri düzeltmemiz gerekiyor. Çok iyi maçlar çıkardığımız oldu, ama çok kötü maçlarda çıkardık. Bu durum beni ciddi şekilde rahatsız ediyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bunu yapacak olan da bizden başkası değil. Bu konuları bir an önce tedavi etmeliyiz. Ancak son haftalarda bir seviyeyi tutturduk. Şimdi ki hedef bu seviyeyi takımın dengesini bozmadan biraz daha yukarı taşımak olacak.

Genellikle şöyle bir eleştiri var: 'Skibbe, defans futbolunu tercih ediyor' ofansif yönü kuvvetli kadrolar ile sıkıntılı maçlar geçirildi. Bu konu da ne söyleyeceksiniz?

Aslında futbol böyle bir şey değil. Defansif ve ofansif diye ikiye ayrılan bir taktik yok. Futbola bir bütün olarak bakmak gerekiyor. Ben takımımdan stabil bir defans ve yürekli bir hücum istiyorum. Bu taktiği ne kadar uygulayabildik tartışılabilir. Ben Balıkersir maçında çok üzülmedim. Beni üzen Çaykur Rize maçı ve o maçtan aldığımız yenilgi oldu. Taktiksel anlamda hiçbir varlık gösteremedik. Tabi ki bu durumun birçok nedeni var. Ama en önemli neden sakatlıkların çokluğuydu. Sezon boyunca çok fazla rotasyon yaşadık. Bunun yanı sıra her futbolcunun mevki performansını görebilmek de zaman aldı.

Uyumlu çocuklar ama taktiksel konularda sıkıntı yaşadık

Takımın pozitif ve negatif yanları nelerdir?

Takımızın pozitif tarafı, futbolcular kolay çalışılabilecek karakterleri taşıyorlar. Her hoca için kolay çalışılabilecek bir kadromuz var. Ancak taktiksel sadakat konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bu da takımımızın negatif tarafı. Bazı maçlarda bu durumu fazlasıyla hissettik.

Transfer dönemi yaklaştıkça gelecek ve gidecek isimler kamuoyunun en çok merak ettiği konu. Gelecek sezon nasıl futbolcular sahne alacak?

Şuan konuşmak için erken. Elbette belli başlı noktalarda aklımız berrak. Ancak önümüzdeki resme bakmamız gerekiyor. Transfer konusunda finansal durum büyük önem taşıyor. Altın madeni üzerinde oturmuyoruz. Maddi kaynağı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Türk futbolunda bir hastalık var. Bazı kulüpler olmayan paraları harcıyorlar. Bu durum daha sonra futbolcular üzerinde olumsuz etki yaratıyor ve takım içerisinde huzursuzluk yaratıyor. Bu yüzden mali kaynakları ve o mali kaynaklar sonucunda takıma kazandırılabilen kadroyu en iyi şekilde kullanmak gerekiyor. Ben bir hoca olarak elimdeki futbolcular ile çalışırım. Bu mevcut kadro mükemmel olursa ona göre hedef belirlenir, orta şekerli olursa ona göre. Mühim olan bir antrenörün olabildiğince gerçekçi olması.

Çalışmadan hiçbir şey olmaz

Takımı ligde tutmayı başardınız. Biraz riskli bir durum söz konusu değil miydi sizin için?

İşin aslı ilk antrenmanda güzel bir kadromuz olduğu hissine kapıldım. Sonradan da bu durumun gerçek olduğunu gördüm. Dünya yıldızlarınızdan kurulu bir takımınız olsa, çalışmadan başarılı yakalanamaz. Sıkı çalıştık. Daha da sıkı bir çalışma içerisine gireceğiz. Ayrıca bizim için en kritik karşılaşma olan Akhisar maçında da takım oldukça pozitif bir maç çıkardı. Bizim elimizdeki mevcut kadro neyse ona göre hareket ediyoruz.

Taraftar hakkında neler söyleyeceksiniz?

Taraftarı biliyorum. Potansiyellerinin onlar da farkında olmalı. Pek çok takımdan önde olduğumuz bir avantaj bizim için. Bu avantajı son haftalarda iyi değerlendirdik. Bundan sonraki haftaların heyecanı onlar için kaçmış olabilir ama biz onların desteklerini bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim