Rakip daha etkiliydi
Potanın Şimşekleri Darüşşafaka karşısında oyuna Berkay Candan, Caner Erdeniz, Buğrahan Tuncer, Jeff Ayres ve E.J. Rowland ilk 5'i ile başladı. Hava atışını alan Darüşşafaka top kaybı yapınca hücum Eskişehir Basket'e geçti. Başarılı oyuncu E.J Rowland ise maçın ilk sayısını kaydederek skoru 2-0 yaptı. İlerleyen dakikalarda Eskişehir Basket duran toplarla sayı bulsa da hücum ve savunmada başarılı olamayınca fark 11 sayıya kadar çıktı. Darüşşafaka'nı daha etkili olduğu ilk çeyrekte İstanbul ekibi 21-13 galip bitirdi
Sayı üretmekte zorlandık
Dev Adamlar ikinci çeyreğe iyi başlayarak farkı iyice azalttı. Art arda bulunan sayılarla temsilcimiz skoru 18-21'e getirdi. Ancak temsilcimiz periyot içerisinde aynı başarıyı gösteremeyince Yeşil-Beyazlı ekip farkı yine çift hanelere çıkarttı. Jeff Ayres'in dış atışlarıyla oyuna ortak olmaya çalışan Eskişehir Basket ilk yarıyı 32-38 geride tamamladı. Karşılaşmanın 3. çeyreğinde ipleri elinden bırakmayan Darüşşafaka karşısında temsilcimiz sayı üretmekte bir hayli zorlandı ve son çeyreğe 60-45 geride gitti.
Marshall ve Duncan oynamadı
Oyunun son periyoduna 15 sayı geride başlayan Potanın Şimşekleri, bir türlü dengeyi sağlayamadı. Her ne kadar temsilcimiz hücumda iyi oyun sergileyerek rakip potaya gitmeyi başarsa da savunmada aynı başarı gelmeyince Darüşşafaka sayı bulmakta zorlanmadı. Potadaki temsilcimiz Eskişehir Basket, hazırlık maçında Darüşşafaka'ya 60-78'lik skorla mağlup oldu. Öte yandan yıldız oyuncular Sean Marshall ile Josh Duncan Darüşşafaka karşısında süre almadı.
Editör: TE Bilisim