Hamamyolu Sanat Köprüsü altına Odunpazarı Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı (OKEP) mağazasının açılışı gerçekleştirdi. Odunpazarı bölgesinde yaşayan kadınların el emeklerini sergileme ve satış imkanının sunulduğu satış mağazasının açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ve birçok kursiyer kadın katıldı. Renkli ve samimi görüntülerin oluştuğu açılış töreninde konuşan Süllü, Eskişehir'de yaşayan insanların çok şanslı olduğunu ifade etti.
EL EMEĞİ DEĞERLENECEK
Kadın ve çocuklara yönelik yapılan hizmetlerin önemine değinen CHP Milletvekili Süllü, 'Belediyelerimizin yaptığı çalışmalarla, vatandaşlara sundukları hizmetlerle Eskişehir gerçekten Türkiye'nin en yaşanılabilir şehri. Vatandaşlarına en fazla imkan sunan şehri haline geldi. Odunpazarı Belediyemiz halka dokunan hizmetleriyle çok büyük çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kadar merkezi bir yere kadın el emeğinin değerlendirileceği bir yerin açıklaması çok önemli' diye konuştu.
BİRLİĞİ YANSITACAKLAR
Sözlerine çocukları ve kadınlarıyla mutlu Odunpazarı vurgusu yaparak başlayan Başkan Kurt, 'Kadınlarımızın el emeğini değerlendirmek amacıyla herhangi bir ticaret kaygı taşımadan sadece ve sadece dayanışmayı, beraberliği ve sanatı yansıtmak için gerçekleşen bir mekan. İnşallah burada aile bütçesine de katkı sunacak gelir elde edersiniz. OKEP bünyesinde yüzlerce kadınımız çalışıyor, yüzlerce kadınımızın ürününü, el emeğini değerlendirmeye çalışıyoruz. Birisi Arasta Çarşısı'nda ikincisi de Hamamyolu'nda. Amacımız daha çok insanla iç içe olmak, daha çok insanın el emeğini değerlendirmek ve Eskişehirli kadınlarımızın yapabileceklerini göstermek' şeklinde konuştu. Açılışın ardından mağazayı gezen Kazım Kurt'a kursiyer kadınlardan biri Başkan Kurt'a benzerliği ile dikkat çeken örgü oyuncak bebek hediye etti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim