Odunpazarı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Alpu Belediyesi'ne ait beton parke kilit taş üretim makinesi ile ilçenin sınırları içerisinde beton parke kilit taşı üretilmesi için 5 yıl süre ile ortak hizmet geliştirilmesi konusunda gerekli iş ve işlemleri yapmak, protokolleri imzalamak konusunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a oy çokluğuyla yetki verildi. İlgili maddeye karşı oy vereceklerini açıklayan AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, 'Yapılacak kira sözleşmesi kapsam ve çevresi belirtilmeden başkana sınırsız yetkinin verilmesi uygun değildir. Hasılat paylaşımı esası genel olarak ortaya konulmalıdır' dedi. AK Partili Murat Özcan ise, belediyelerin kilit taşı üretebileceğini dile getirdi. Buna karşı olmadıklarını aktaran Özcan, 'Keşke iki belediye bunu daha önce araştırıp bir dosya ile karşımıza gelseydi. Bilgi eksikliği var, tam olarak bilgilendirilmediğimiz için bu maddeye karşı oy veriyoruz' şeklinde konuştu.
KENDİ İMAKNLARIYLA ÜRETECEK
AK Partili Meclis Üyelerine yanıt veren CHP'li Meclis Üyesi Emre Genç, Odunpazarı Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla daha ucuza kilit taşı üretmek için böyle bir proje geliştirmek istediğini ifade etti. Alpu ile ortak bir proje geliştirdikleri için belli bir miktarını onlara vermek istediklerini kaydeden Genç, 'Sınırsız bir yetki verilmiyor. İç işleri denetiminden geçiyor. Böyle bir şey düşünülmesi çok yanlış. Tasarruf tedbirleri uygulanmalı ve kendimiz bir şeyler yapmak için bunu yapıyoruz' diye konuştu.
MİLLİ SERVETİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
Alpu Belediyesi'nin çok sıkıntılı olduğunu ve destek vermek istediklerini söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Alpu Belediyesi'ndeki kilit taşı tesisi atıl durumda. Milli servetin değerlendirilmesi ve her iki belediyenin de bu durumdan yararlanması lazım. Belediyelerin karşılıklı çıkarlarını koruyarak müfettiş denetimine açık olarak bu işi çözeriz' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim