Kadının halinden en iyi kadın anlar diyerek, size bu konuda fikir verebilmek için 2018 yılının trend saç modellerini ve renklerini CMC CAT Mondiale Coiffure Türkiye Başkanı Mustafa Ceylan ile konuştum.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne az bir zaman kala, saçlarınızda cesur bir değişiklik yapmak istiyorsanız, hadi o zaman hanımlar değişim zamanı!
Metalik Renkler
Geçtiğimiz yılın sonlarından itibaren makyajda ve giyimde başlayan metalik renkler, 2018'de de saç renklerinde oldukça trend. Kahve, kumral tonlarının yanında pembe, mor, gri, mavi gibi alışılmışın dışında saç renkleri de 2018'de metalik yansımalara sahip.
Krem Sarılar
Trend saç renkleri arasında en popüler olan sarı saç tonlarından biri; krem sarı! Oldukça açık tonda olan ama çok yumuşak görünen bu saç rengi çoğu kadının favorileri arasında!
Parlak Beyaz Saç Rengi
Geçen yıla gri saç trendi damga vurmuştu. Hala da tercih edenler var ama gümüş, gri ve kirli beyaz rengin popüler olmasının ardından bu yıl parlak beyaz renk daha çok tercih ediliyor.
Mat Saç Rengi
Makyaj dünyasının ardından mat renk trendi saçlara da sıçradı. Artık tüm saç renklerinde parlak değil de mat tonlar tercih ediliyor.
Bob Kesim
Çene hizasında kesilen küt saçlara Bob saç kesimi deniyor. Ama tabi çok kısa kullanmak istemiyorum diyorsanız uzun bob kesimi de yapılabilir. 2018 yılının en çok tercih edilen kesimlerinden bir tanesidir. Kişi, saçlarını kulak arkası yaparak bob kesimini daha romantik gösterebilir.
Pixie Kesim
Uzun saçlarımdan sıkıldım, daha çok kısaltmak istiyorum diyorsanız Pixie kesim tam size göre. Ben bu saça cesur saç kesimi diyorum. Cesurca diyorum çünkü diğer pek çok saç modelinin aksine Pixie, yüz şekline uygunluk açısından riskli seviyede bulunan saç kesimlerinden biri.
Maskülen Kesim
Bu sene perçemler bile erkeksi! Romantik saç kesimleri yerine daha çok maskülen saçlar tercih ediliyor. Film karakteri Mathilda'nın kısa kakülleri en fütüristtik haliyle, diskonun moda saçı aslan yelesi en çağdaş formuyla ve maskülen küt cinsiyetsiz modanın en yeni destekçisi olarak 2018'e damga vurdu.
Kaküllü Kesim
Kakül saç modelleri tercih edilirken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Kakül, kimi kadınların yüzlerini kapattığı için çok yakışmıyor. Kakül kestirmeden önce yüz şeklinizi belirlemeniz gerekiyor. 2018 yılında da kaküllü kesimler yine tercih ediliyor.
Editör: TE Bilisim