Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi İrfan Önal, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş Kent Ormanı'nda gerçekleşti.

İNANÇLA KUTLUYORUM
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada, 'Kurtuluş savaşının başlangıcı, temeli ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun başlangıcı bizim açımızdan çok önemli bir tarih. Ancak 2015 yılının 19 Mayıs'ında maalesef bu devrimin karşısında çok ciddi bir güç oluşmuş durumdadır. Karşı devrim iktidardadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olması yolundaki mücadelemizi engellemeye hiç kimsenin gücü yetmez. Bu inanç ve güvenle bayramınızı kutluyorum' dedi.

ATATÜRK DEVRİMLERİNE BAĞLIYIZ
15 gün sonra Türkiye'de ciddi bir seçimin olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin devrimci niteliğini devam ettirip ettirilmemesinin seçimi. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olan bizler, bu konuda doğru tercih yapacağız. Doğru tercih yapılmasını sağlamaya çalışacağız. Esas olan sadece bizim oy vermemiz değil, komşularımızın da doğru seçim yapmasını sağlamamızdır. Bir oy bile çok önemli. Bir oy bile bizim iktidarı almamızı kolaylaştırır. O nedenle, bu bilinç ve azimle çalışmanızı diliyorum. Türkiye'de taşeronun ve sömürünün olmadığı bir sistemin kurulması da Cumhuriyet Halk Partisinin görevi olacak. Ben hepinizden destek ve gayret bekliyorum' ifadelerini kullandı.
Anma yürüyüşü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim