Taşbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen genel kurulun ilk toplantısında odanın eski başkanlarından Erman Gölet'in divan başkanlığı görevini üstlendi. Kongreye CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bazı siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ile çok sayıda üye katıldı.
ÖNLEM ALINMALI
Değerlendirmede bulunan mevcut Başkan Deniz Kılıç, 'Türkiye bir deprem ülkesidir, bir başka ifadeyle ülkemiz yer kürenin önemli deprem kuşaklarının üzerinde yer almaktadır. Doğa olaylarının doğal afet durumuna geçmemesi ancak her yapının mühendislik hizmetini almasını sağlayacak bir sistem kurmaktan geçmektedir. Depremin bir doğa olayı olduğu kabul edilmeli ancak denetimsizliğin neden olduğu olumsuzlukları kader gibi değerlendiren yaklaşımdan uzak durulmalıdır. Yer hareketlerine ve zemine uygun yapı üretmenin depremi tehlike olmaktan çıkartacağı gerçeği görülmelidir. Deprem olamadan acil eylem planı oluşturulmalı, mevcut yapı envanteri çıkartılmalı ve önlemler alınmalıdır' diye konuştu. Kılıç, 'Son yıllarda mesleğimize ilişkin bilimsel eğitim hafife alınarak mühendislik değersizleştiriliyor. Önemli sorumluluklar üstlenerek çalışan mühendislerin çalışma koşulları ağır, özlük hakları ve ücretleri yetersizdir' diye konuştu.
SANTRALE KARŞIYIZ
Alpu Ovası'na yapılması planlanan termik santral projesine izin vermeyeceklerini kaydeden Kılıç, 'Alpu ovamızda tarım dışında dünyanın en kaliteli ve şehrimizin simgesi ola lületaşı ocakları bulunmaktadır. Yapılması planlanan santral ile tarım dışında lületaşı da yok olma tehlikesi altındadır. Kömürlü termik santrallerin doğaya, habitata, yer altı oluşumlarına, insan sağlığına olumsuz etkileri olacağı aşikardır. Yaşanabilir şehirlerarasında dünya da üst sıralarda ve örnek alınan kentimize yapılması planlanan kömür yakıtlı termik santrale daima karşı çıkacağız' dedi.
2 ADAY YARIŞIYOR
Bugün de devam edecek olan genel kurulda 2 aday yönetim kurulu başkanlığı için yarışacak. Oda hizmet binasında saat 09.00'da başlayacak olan seçimde Orkun Kılıç ile Musa Çoban'ın listeleri yarışacak. Yapılacak seçim saat 17.00'e kadar sürecek. Daha sonra oy kullanımına geçilecek.
3 ANA MADDE
Başkan adaylarından Orkun Kılıç genel kurul toplantısı öncesi şu açıklamayı yaptı: 'Heyecanlıyız. Genç bir ekip olarak yola çıktık. Son dört dönemdir tek liste olarak seçim yapılıyordu. Bu dönem karşımızda aday da var. Bu da ayrı bir heyecan getirdi. Bizim bu dönem yoğun bir gündemimiz var. Bunlardan en önemlisi deprem gerçeği ve yapı stoku. Onun dışında su kaynaklarının kirlenmesi, azalması. Ulaşımdaki problemler ve meslektaşlarımızın işsizlik sorunu en önemli üç ana maddemiz olacak.'
KARARLIYIZ
Bir diğer aday Musa Çoban ise, 'Odamız için geldik. Yeni bir anlayış getirmek için geldik odamıza. Güçlüyüz, kararlıyız. Bizim aslında birbirimizden farkımız yok ama üsluplarımız farklı. Bu farklılığı ortaya koymaya geldik. Kim kazanırsa kazansın bu oda için çalışacak. Örgütlenmeye önem vereceğiz' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim