Programda meslekte 25'inci, 40'ıncı ve 50'nci yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket takdim edildi. Yoğun katılımın olduğu gecede, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen de katıldı.
EN BÜYÜK
YARDIMCIMIZ
Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Hiç kuşku yok ki şehirler, insanlar ve insanların yaşadığı mekanlardan yani binalardan ve yeşilliklerden oluşuyor. Ama o yapılar, binalar var ya onlar çok önemli. Bizim en büyük yardımcımız hiç kuşku yok ki inşaat mühendisleri ve mimarlardır. Şehirlerde yaşayan insanlar bunun pek farkına varmaz hatta projeler çizilirken para vermeyi de biraz gereksiz bir şey olarak görürler. Halbuki son derece önemlidir' diye konuştu. Aynı zamanda mühendislerin bilimsel yenilikleri takip ettiğine inandığını belirten Büyükerşen, onların da bir çaresizliği olduğunu, bu çaresizliğin inşaatı yaptıranlardan kaynaklandığını söyledi. Büyükerşen inşaat sektöründe kullanılan ucuz, kalitesiz malzemeler için de, 'Ucuz etin yahnisi yavan olur' diye konuştu. CHP Milletvekili Utku Çakırözer de, 'Gerek İnşaat Mühendisleri Odası gerekse TMMOB sadece kalkınmanın sadece şehirleşmenin, çevreye, insana duyarlı inşaatın değil aynı zamanda demokrasinin ve insanca yaşamanın da bir kalesidir. O yüzden İnşaat Mühendisleri Odası'nın yanında olmaktan çok büyük gurur duyuyorum' dedi.
ZARARLARI AŞİKAR
İMO Başkanı Deniz Kılıç inşaat mühendislerinin sorunlarına dikkat çekerek, 'Şu anda TBMM'de bütçe görüşmeleri yapılıyor, katrilyonlar, milyonlar, yatırımlar, paralar, oranlar, kıyaslamalar hepsi konuşuluyor ama bu bütçede insan yok, vicdan yok, insanımızda mutluluk yok, derde derman yok. Bu ülkede naylon çadırda yatan ve yanarak ölen inşaat emekçilerini, ekonomik krizden dolayı işsiz kalan mühendis ve mimarları, batan müteahhitler yüzünden mağdur olan vatandaşı dile getirecek mecra yok' ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Alpu'ya yapılması planlanan termik santrale de değinen Kılıç, 'Kömürlü termik santrallerin doğaya, habitata, yeraltı oluşumlarına, insan sağlığına olumsuz etkileri olacağı aşikardır. Alternatif yenilebilir enerji kaynakları kullanılması daha doğru olacağı bilimsel verilerle TMMOB tarafından ortaya konulmuştur. Eskişehir halkı ve gelecek nesillerimizin yaşam hakkı noktasında İMO olarak mücadelemizi ısrarla sürdürmeye devam edeceğiz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim