Eskişehir'de girmedikleri mahalle, sokak kalmadığını söyleyen Başkan Kurt, 'Geçmiş dönemlerde sadece merkezde yapılan işleri, biz mahallelere taşıdık. Eskişehir'in kenar mahallelerine 11 halk merkezi yaptık. Mülkiyeti ve binası bizim olan 11 halk merkezimiz var. Bu merkezlerin 1 odasını muhtara verdik, diğer odalarında da çocuklar, kadınlar, gençler için çeşitli atölyeler düzenliyoruz. Bu atölyelerde üretilen eserleri ise kadınlar Arasta Çarşı içinde tahsis ettiğimiz 2 dükkanda satıyor. Eserlerini satan kadınlar, ev ekonomilerine katkıda bulunuyor' dedi.

15 BİN KİŞİ
Odunpazarı Belediyesi'nin desteği ile Odunpazarı Kadın Kooperatifi'nin kurulduğunu ifade eden Başkan Kurt, kadınlar tarafından yapılan çeşitli ürünlerin bu kooperatif kanalıyla satıldığını söyledi. Bu şekilde de kadınların ekonomisine katkı sunduğunu dile getiren Başkan Kurt, 'Kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadınların sosyal hayata katılması bizim için önemli. Artık kadınlarımız evde kaynayan tencereye ekonomik anlamda katkıda bulunabiliyor. Halk merkezlerimizde düzenlenen atölyelere 15 bin kişi katılıyor. Odunpazarı Belediyesi her gün 15 bin kişi ile görüşüyor, fikir alışverişinde bulunup; onların sosyalleşmesine katkı sunmaya çalışıyor. Önümüzdeki dönemde bunları daha da geliştireceğiz' diye konuştu.

HER MAHALLEYE KREŞ
Önümüzdeki dönemde her mahalleye halk merkezi yapacaklarını duyuran Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Kadınlarımızın en büyük sorunlarından biri kreş, hem pahalı hem de gerekli bir hizmet ama maalesef yeterli değil. Biz bunu da aştık, şimdi 1 kreşimiz 3 de çocuk merkezimiz var ve bunu her mahalleye bir keş haline getireceğiz. Kolay ve ulaşılabilir hizmet anlayışıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Devam edebilmemiz için de bize destek vermeniz gerekiyor. Eşinizin, dostunuzun da desteğini istiyoruz. Bize yardım edin, Eskişehir'de başlayan hizmetlerimize devam edelim.' HM
Editör: TE Bilisim