'Çöze çöze buraya kadar geldik'
Basın toplantıda ilk olarak sözü alan Başkan Halil Ünal, 'Nebi başkan hem bizi ziyarete geldi hem de yeni sezon öncesi kulübümüze maddi anlamda destek vermeye gelmiştir. Eskişehirspor güç birlikteliği sağlanarak Süper Lig'e çıkmaya çalışıyor. Ona göre de kadro hazırlıyoruz, transferler yapıyoruz. Geçmişten gelen mali sıkıntılar bir taraftan bizi zorlarken bunları çöze çöze buraya kadar geldik. Kurduğumuz kadro ortada. Hazırlık maçlarındaki performansını görüyorsunuz' diye konuştu.

'Lisans konusunu çözeceğiz'
Başkan Ünal daha sonra şöyle devam etti: 'Transferleri biraz geç yapıyoruz. Aramıza katılacak arkadaşlarımız var. bir aksilik olmazsa yarın (bugün) Günay Güvenç aramıza katılacak. Forvet konusundaki girişimlerimiz devam ediyor. İsimler belirlendi. Bunun bir tanesi yabancı bir tanesi yerli olacak. Ama çok dara düşersek ikiside yabancı olacak. Şuana kadar 4 tane loca satabildik. İstediğimiz rakamlara ulaşamadık. Lisans konusundaki sıkıntımızı çözmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

'Eskişehirspor'un değerini bilmiyorlar'
Eskişehirspor'a herkesin destek vermesini söyleyen eski başkan Hatipoğlu ise, 'Eskişehir'den oy alan siyasilerin destek bulması gerekiyor. Ama maalesef siyasiler bu sorunu çözemiyor. Belki imkanları yok, ya da Eskişehirspor'un değerini bilmiyorlar. Geçtiğimiz sezon hem Odunpazarı hem de Tepebaşı reklam bilbordlarını Eskişehirspor'a vererek destek sundu. Aynı şekilde Yılmaz Hoca da reklam bilbordalarını Eskişehirspor'a tahsis etmeli' şeklinde konuştu.

Hatipoğlu da loca aldı
'Eskişehir'de para kazanan tüm şirketlerin Eskişehirspor'a destek vermesi lazım' diyen Hatipoğlu, 'Biz şirket olarak bir loca alacağız. Onun çekini de kulübe vereceğim. Bu bir Halil, Nebi, Ahmet, Mehmet meselesi değil. Eskişehir'de 50 tane locamız var. Biz bu locaları satın alırsak 5 milyon gelir elde ederiz. Şirketlerin her birinin bir loca alması çok doğaldır. Eskişehirspor camiası da bu şekilde büyür. Benim buradan çağrım diğer odalar her biri birer localar alarak şu 50 loca işini çözmemiz lazım.'

'Daha önce ikinci ligde başardık'
Eskişehir'de para kazanan herkesin kulübe sahip çıkması gerektiğini söyleyen Hatipoğlu sözlerini şöyle tamamladı; 'Eskişehir'de para kazanan herkesin boynun borcu Eskişehirspor'a destek olmaktır.. Halil Başkan her zaman elini taşın altına koydu. Daha önce ikinci ligde başardık, A liginde başardık bu sene inşallah başaracağız diye düşünüyorum. Bizim yaptığımız ufak bir katkı, 100 bin liraya loca aldık. Eskişehirspor'un değerini bilmiyorlar.'

Editör: TE Bilisim