AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 21 Mayıs'ta ilçe başkanlığı görevine başlayan Acar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalışmalarına hız verdiklerini ve partiye 439 yeni üye kazandırdıklarını kaydetti. Sahada vatandaşlarla bir araya geldiklerinde sıkıntılarını dinlediklerini ve Gündoğdu Mahallesindeki dönüşüm ile ilgili sıkıntılar olduğunu vurgulayan Acar, 'Gündoğdu ile ilgili Odunpazarı Belediyesi'nin gerekli olan tasarruflarda bulunmasını bekliyoruz. Riskli alan bölgesi ile ilgili belediye üzerine düşen görevi yerine getirmiyor. Biz problemlerin çözümü noktasında Bakanlık nezdinde yapmaya hazırız. Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili sıkıntılar var' diye konuştu.
BELEDİYELER DESTEK VERSİN
Millet Bahçesi'nin halkın her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği, doğayla buluşabileceği bir alan olacağına dikkat çeken Acar, 'Kent içinde yeşil alanların çok az olması merkezde bulunan mevcut parkların üzerindeki yapay malzemelerin olduğu bir noktada Millet Bahçesi çok büyük bir projedir. Malum Eskişehir'de çok ciddi bir trafik ve otopark sıkıntısı var. Hem bu tür ihtiyaçların karşılanması hem vatandaşın yeşil alanla olan buluşmasını sağlamak amacıyla planlanan Millet Bahçesi var. Açık ve yeşil alanla ilgili çalışmalar devam ederken gerek ilçe belediyesinden gerekse Büyükşehir Belediyesi'nden her aşamada itirazlar yapılmış ve bazı davalar açılmıştır. Vatandaşın hizmet alması noktasında bize ciddi anlamda destek olacağını gördüğümüz belediyelerin bugüne kadar bu desteği vermediğini görüyoruz' şeklinde konuştu.
KÖPRÜ KULLANILMIYOR
Hamamyolu Projesi'nin vatandaşların ihtiyacını karşılamadığını iddia eden Acar, 'O bölgede maalesef köprü olarak yapılan yerin hiç kullanmadığını biliyoruz. Bazı projeler planlanırken vatandaşların beklentisini karşılayacak şekilde hazırlanmalı. Maalesef o köprü kullanılmıyor yani bir verim alınamadı. İnsanların dinlenme alanı olarak kullanması gerektiği katlı basamakların üst kısımlarının kullanılmadığına dair şikayetler var' ifadelerini kullandı. Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan çay zammı ile ilişkili referandumu samimi bulmadığını belirten Acar, 'Sosyal belediyecilik insanların en iyi hizmeti en ucuz şekilde nasıl alabileceği noktasında olmalıdır. Belki 1 liralık çayı 50 kuruşa indirmek ile ilgili bir referandum yapılabilir miydi? Evet. Buna kimsenin lafı olmazdı' dedi.
6 AYDA ADIM ATILMADI
Yerel seçimlerin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen belediyenin seçim döneminde verilen vaatlerle ilgili herhangi bir adım atmadığını söyleyen Acar, 'Başkanın vaatlerine baktığımızda 6 ayda herhangi bir şey yapıldığını görmedik. Bu vaatlerin içinde 100 tane kreş vardı. Ama bu kreşlerle ilgili şu anda ciddi bir çalışmanın olmadığını görüyoruz. Yaklaşık olarak 220 milyon gibi bir borçtan bahsediliyor. Böyle bir borç varken bu 100 kreşin nasıl yapılacağı merak konusu. El Sanatları Lisesi ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmadığını gördük. Odunpazarı Belediyesi'nin seçim vaadi olarak sunduğu Cemevi projesi bulunmaktaydı. Özellikle Gündoğdu Mahallesinde ihtiyaç var. Ama bununla ilgili de herhangi bir adım atılmadığına dair duyumlar bize gelmektedir. Yine Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi konusunda maalesef mevcut pazar yeri dışında da bir değerlendirme önümüze konulmamıştır' diye konuştu.
KAMUOYUNA AÇIKLAMALI
Kazım Kurt'un belediyenin borcu ile ilgili vatandaşı bilgilendirmesi gerektiğini söyleyen Acar, 'Belediyecilik sadece laf söylemekle olmaz. Belediyecilik icraatla olur, yerine getirmekle, sözünü tutmakla olur. Bu kadar verilmiş olan vaatler karşısında biz artık sözlerin değil ciddi anlamda adımların atılmasını bekliyoruz. 6 ay kısa bir zaman dilimi değil. 6 ay içerisinde neler yapmıştır, vaatleri için hangi adımları atmıştır, verdiği vaatleri belediyenin borçlarına rağmen nasıl yapacaktır bunları Odunpazarı halkıyla paylaşmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim