Banvit pota altından vurmaya çalıştı
Eskişehir Basket hücumda sabırla top çevirirken, Banvit ise Vidmar'la ikili oyunlar oynamaya çalıştı. Kravtsov'un faul problemine girmesi kritik bir nokta olurken ev sahibi ekip pota altını kullanmakta ısrar etti. Ancak temsilcimiz savunmada adam paylaşımını ve kaymaları çok iyi yaparak ilk çeyreği önde kapattı.

Tempoyu arttırdık
Banvit'in dar rotasyonu ve Avrupa kupası yorgunluğuyla bizim tempoyu arttırdığımız dakikalarda oyun bize döndü. Set temposu çok düşük olan ve düşük bir yüzdeyle şut atan Banvit'e karşı Marshall'ın etkili oyunuyla farkı açtık. İlk devre bittiğinde 13 sayı farkla içeri girerken, ribauntlarda kurduğumuz 19-10'luk üstünlük dikkat çekiciydi.

Hücumda kontak kapandı
İkinci yarının ilk 3 maçında Eskişehir Basket hücumda sayı bulamadı. Banvit de kolay atışları kaçırınca iki takımın hatalar yarışında fark kapanmadı. Temsilcimizde hücumlar tamamen kısa oyuncuların üzerine yıkılırken, Can Altıntığ'ınBilly Baron üzerindeki savunmasıyla ABD'li oyuncu top dahi alamadı. Ancak hücumda düzen dışına çıkan ve birebir zorlamalara kalan Eskişehir Basket, savunma sertliğini de kaybedince son çeyreğe başa baş girildi.

Kriz devam etti
Son çeyreğin ilk dakikalarında da iki takımın şut kaçırma ve sayı bulamama krizi devam etti. İlk 4 dakika 2-2 geçilirken, Banvit'in Rowland-Baron üzerindeki baskısı sonucu Berrocal üç kısaya döndü. Ama bu da hücumdaki arızaları gidermeye yetmezken savunmadaki doğrular da unutulmaya başlandı. Banvit Vidmar'ı, Eskişehir Basket de Kravtsov'u kenarda tutarak tempoyla pas trafiğini arttırmayı ve oyunu açmayı denese de iki takım da çok düşük yüzdeyle şut attı. Rowland'ın hızlı hücum sırasında rakibi faul yaparken üç atışı göstermesi ve devamın da Berkay'ın üçlüğü Eskişehir'e önemli bir avantaj kazandırdı.

Lig tarihine geçecek maç
Oyunun son 1 dakikasına avantajlı girilmesine rağmen temsilcimiz çok kötü bir maç sonu oynadı. Jeff Ayres'ın maç sonunda yaptığı hata da az kalsın maça mal olacaktı. Maçtan önce 'Eskişehir Basket ikinci yarıda sadece 17 sayı atacak ama buna rağmen Banvit'i deplasmanda yenecek' deseler de kimse inanmazdı. Ama Eskişehir Basket bence iki takımın da katkılarıyla 'en kötü hücum performansı' olarak lig tarihine geçecek bu maçı kazanmayı başardı ve ikinci maçını da kazanarak lige iyi bir başlangıç yaptı. Maçın anahtarı savunmadaki yüksek konsantrasyon oldu.
Editör: TE Bilisim