'Potansiyel yüksek'
İlk olarak söz alan Takım Menajeri Gürol Karamahmut, Nesine.com Eskişehir Basket'in çok iyi bir yolda olduğunu ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu ifade etti. Ardından konuşan Genel Menajer Ali Parlak, Eskişehir Basket'in tabana inme uğraşını anlattı. Altyapı çalışmalarının yolunda gittiğini ifade eden Parlak, Eskişehir'de büyük bir basketbol potansiyelinin olduğuna parantez açtı.

Soru sordular
Konuşmaların ardından öğrenciler Siyah-Kırmızılı basketbolculara soru sordu. Bir öğrenci Sean Marshall'a idolünü sordu. Amerikalı, 'Kobe Braynt...O bir efsane' cevanını verdi. Bir başka öğrenci ise Cihan Mumcuoğulları'na 'NBA'da hangi takımda oynamak isterdin?' sorusunu yöneltti. Mumcuoğulları, 'Alan Iversonn'u çok beğeniyordum. Formasını giydiği Philadelphia 76ers'da oynamak isterdim' şeklinde cevapladı.

'Eğitim çok önemli'
Bir öğretmenin sporcuların eğitimi hakkındaki sorusuna Cihan Mumcuoğulları, şöyle cevapladı, 'Eğitim öğretim çok önemli. Spor uzun süreli çalışma gerektiriyor. Ancak bir sporcu eğitimsiz olmamalı' dedi. Mumcuoğlları ayrıca, 'Ankara Mamak DSİ maçı sezonun en zor maçıydı. 2 kez uzatmaya gitti ancak sonunda kazanan biz olduk. En büyük hedefimiz İlerleyen yıllarda Eskişehir'i Avrupa kupalarında temsil etmek' dedi.

'Spor sayesinde özgüven kazandım'
Takım Menajeri Gürol Karamahmut, 'TED Koleji gibi bir okulda okumaktan dolayı şanslısınız. Bir işi başarmak için önce onu sevin' derken Genel Menajer Ali Parlak, '15 yaşımda spora başladım. Atletizmle uğraştım. Okul hayatımda başarılı değildim. Sporda özgüven kazandım. Bana göre ders okulda öğrenilir. Evde değil. Öğretmenlerinizi iyi dinleyin' ifadelerini kullandı.

'Branşlara yönelin'
Nesine.com Eskişehir Basketbol Altyapı Sorumlusu Oytun Serdar, 'Sadece bir branşta spor yapmayın. Atıyorum basketbol oynuyorsanız yüzmeye de gidin. Bu çok önemli. Futbol da oynayın, masa tenisi de oynayın' dedi.

Plaket takdim ettiler
Konuşma ve soru-cevapların ardından TED Eskişehir Koleji Kurucusu Banu Kurt Siyah-Kırmızılı ekibe plaket verdi. Hatıra fotoğrafı çekimiyle panel sona erdi.
Editör: TE Bilisim