AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) tarafından gerçekleştirilen 'Sosyal Medya Terörizmi FETÖ Örneği Analizi' araştırmasının ön araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Sosyal medya üzerinde yaptıkları bilimsel çalışmalardan örnekler vererek hem kamu görevlilerini hem de aileleri uyardı.
MÜSAADE EDİLMEYECEK
FETÖ tarafından uygulanan 'Tavşan Aday' taktiğinin yeniden harekete geçirilmek istendiğini fakat buna asla müsaade edilmeyeceğini kaydeden Rektör Çomaklı, 'FETÖ mensupları kendi belirledikleri tavşan adayları devlete entegre etmek için çalışma yapıyorlar. Özellikle kendi yapmış oldukları planlamalar dahilinde geçmişte meslek sınavlarından hileli şekilde yüksek puan aldırmış oldukları kişileri kamuya yerleştirmeye çalışıyorlar. 100 üzerinden 99,9 gibi anormal yüksek puan alan çocuğu bir yere aday gösterdikleri zaman, onun yerine başka bir aday kazanamıyor. Onun elenebilme ihtimaline karşı yine aynı seviyede başka bir çocuğu daha ortaya yerleştiriyorlar. Dolayısıyla, birini almadığınızda, diğerini almaya mecbur kalıyorsunuz' diye konuştu.
3 MİLYON TWEET
899 hesap ve 3 milyon 250 bin tweet'in bilimsel olarak incelendiği bilgisini veren Rektör Çomaklı, 'Günümüzde kendileri için en uygun ve güncel mecra da sosyal medyaydı. Şu anda bütün gücünü sosyal medya üzerinde yoğunlaştırmış durumda. Özellikle Twitter'ı yoğunlukla kullanıyorlar. İstedikleri bir bilgiyi yayabiliyorlar. Facebook'tan ise yavaş yavaş vazgeçiyorlar. Instagram'a doğru yöneliyorlar. Bunun yanı sıra Patreon isimdeki sosyal ağı deneyerek, finans kaynağı sağlıyorlar. Youtube tarzı bir uygulama olan Patreon üzerinden kendi görüşlerini sunuyorlar. Örgütün alt kademe üyeleri ise Pinterest uygulamasını kullanıyor' şeklinde konuştu.
KONUŞUYORLAR
FETÖ mensuplarının sanal ortamlardaki oyunlar üzerinden sohbet ettiğini aktaran Rektör Çomaklı, '4 kişinin oynadığı, 5'inci kişinin dahil olamadığı bir dijital oyunu sürdüğü oyun platformları var. Burada sesli iletişim kurabiliyorlar. Herhangi bir kaydı olmuyor. Dünyanın her tarafından 40 yıldır önemli istihbarat örgütleri ile beraber olmuş istihbarı terör örgütünün bir anda yok olmasını bekleyemeyiz. Her bir deşifreden sonra yeni bir sistem geliştiriyor. Ellerinde kendilerine ait sadık militanlar var. Biz 5 bin yıllık devletiz. Devletin çocukları çalışıyor' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
77
Editör: TE Bilisim