Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, protokol mensupları ve davetliler katıldı.
TEHLİKE CEP TELEFONLARI
Panelin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, dijital dünyanın dilini öğrenerek insanlara öğretmeyi amaç edindiklerini söyledi. Cep telefonlarının çocuklar ve gençler üzerinde etkilerine dikkat çeken Rektör Çomaklı, 'Asıl tehlike çocuklarımız için geliyor. Çünkü bu cep telefonu hayır demeyen bir makine. Şarjı varsa her şeye evet diyor. Korkunç bir ortam. Bunu değerlendirirken avantajları ve dezavantajları ile değerlendirmek gerekiyor' dedi. Dijital dünyada ilk terör örgütünün FETÖ olduğunu belirten Rektör Çomaklı, 'FETÖ ev sohbetlerini dijital ortama taşıyorlar şu anda. Büyük trol hesapları var. Merkezini tespit ettik. Kriminal saat belirliyorlar, saat 20.00 ile 23.00 arasında paylaşım yapıyorlar. Mesela yerel seçimlerde sonuçları, etkileyip etkilemediğini bilmiyoruz. Ama yerel seçimlerde prova yaptılar' diye konuştu.
HEPSİ SABUN KÖPÜĞÜ
FETÖ'cülerin fenomenlerin hesaplarına dadanmaya çalıştığını belirten Rektör Çomaklı, 'Böyle çevrenizde sosyal medya üzerinden 'biz ölmedik, buradayız' şeklinde mesajlar verenler varsa onları gerçek hayatta da öldürürüz, affı yok. O nedenle sizlere etki etmesinler, onların hepsi sabun köpüğü gibi, devlet olarak gayet gücümüz yerinde. Biz onların dijital alandaki pozisyonlarını da gördük, bir hiçler. Sizin üzerinizde de çok fazla etki oluşturmalarına izin vermeyin. Hürriyeti tatmış bir milletiz biz. O nedenle devlet her şeye müdahale ediyor. Biz de devletin kurumları ile birlikte bu dijital alanda her türlü etkisinden ve olumlu taraflarını da kullanabilecek güce sahibiz' ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLARI KORUYALIM
Daha sonra kürsüye gelen Vali Ozan Balcı, 'Biz memleketimizi ve milletimizin geleceğini inşa edecek olan çocuklarımızı çok seviyoruz. Onların her alanda yetişmelerini istiyoruz. Dünya çocuklarıyla rekabet edebilmelerini, göğsümüzü kabartmalarını, gözlerimizi yaşartmalarını istiyoruz. Onların başarılı olmalarını çok istiyoruz. Bugün gerçekleşen panelin asıl gayesi bu. Sizler toplumumuzun önemli ve toplumda etki bırakacak insanlarısınız. Sizden isteğimiz bu konuları içselleştirip anlatmanız' diye konuştu.
İLGİ ÇOK BÜYÜK
Yapılan konuşmaların ardından panele SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Levent Eraslan, SODİGEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin ve SODİGEM Koordinatörü Öğr. Gör. H. Hande Kaynar katıldı. Panelde, 'Sosyal Ağlar ve Dijital Oyunlar', 'Tehlikeli Dijital Oyunlar' ve 'Dijital Oyunlar, Sosyal Medya ve Çocuk- Ergen Psikolojisi' konuları konuşuldu. SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Levent Eraslan ise 'Dijital Oyunlar, Sosyal Medya ve Çocuk- Ergen Psikolojisi' başlıklı konuşmasında istatistiki bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Ülke olarak mobil cihazlara daha çok ilgi gösterdiğimizi aktaran Doç. Dr. Eraslan, yoğun bir şekilde çevrimiçi olduğumuzu belirtti. HM
Editör: TE Bilisim