Adalar mevkiinde gerçekleştirilen 'Diktatör Filminin Galasına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türk tiyatrosunun usta sanatçılarından, sinema, dizi oyuncusu, şair ve eğitmen Müjdat Gezen ve binlerce vatandaş katıldı. Adolf Hitler'in hayatının esrarengiz yönlerini anlatan 'Diktatör' filmini alanı dolduran binlerce kişiyle izleyen Usta sanatçı Gezen, galada unutulmaz anlar yaşadı.

Başkan Kurt, Galada yaptığı konuşmasında, 'Biz Odunpazarı Belediyesi olarak yaz akşamlarını Eskişehirlilerin sinema ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ve geçmişteki uygulamaları yad etmek adına sokak sinemalarını hayata geçirdik. Bu yıl Türkiye'nin en değerli sanatçılarından en büyük ustalarından birisi Sayın Müjdat Gezen bizi onurlandırıyor, kendisine teşekkür ediyorum' dedi.

FİLM FAŞİST BİR LİDERİ ANLATIYOR

'Diktatör' filminin dünyanın en büyük faşisti en büyük katili Adolf Hitlerin hikayesini anlattığını söyleyen Başkan Kurt, 'Allahtan Türkiye'de böyle Cumhurbaşkanları yok, Allahtan biz böyle kötü olaylar yaşamayız, biz böyle kötü günler görmeyiz diyorum ve hepinize iyi seyirler diliyorum saygılar sunuyorum' diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha sonra konuşan Müjdat Gezen Eskişehir'i çok sevdiğini belirterek, 'Sadece Yılmaz Büyükerşen'in aile dostum olmasından dolayı değil, Eskişehir halkının demokratik duruşuyla, hem Anadolu Üniversitesi'nin hem burada faaliyet gösteren belediyelerin çok iyi çalışmalarından dolayı, Eskişehir'e ne zaman gelsem hep mutlu olmuşumdur' ifadelerini kullandı.

İLK DEFA ODUNPAZAR'INDA İZLEMEK NASİP OLDU

Müjdat Gezen sözlerinin sonunda, 'Bu akşam izleyeceğiniz film, hiç Gırgırıye'lere falan benzemiyor. Öğrencilerim için yaptım bu filmi. İzleyeceğiniz oyuncuların hepsi benim öğrencilerim. Onların kamerayla tanışmalarını istedim. 'Diktatör' filmini ilk gösterimi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un bir telefonu üzerine Eskişehirlilere nasip oldu. Bende ilk defa sizinle seyredeceğim. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum' dedi.

Film gösteriminin sonunda vatandaşlar Müjdat Gezen'i ayakta alkışladı. Gala sonunda konuşma yapan Gezen, ' Hepinize çok teşekkür ediyorum sabırla izlediniz. İnşallah mutlu olmuşsunuzdur. Filmin içinde gönderme falan olmadığını gördünüz, anlatılan Hitler'in hayatı ve gariban bir adamın hayatı. Tekrar bütün Eskişehirlilere teşekkür ediyorum' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim