Kurulduğu günden bugüne yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken merkezin kuruluş pastası, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Başar, SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Levent Eraslan ve SODİGEM çalışanları tarafından kesildi.
MERKEZ OLUŞTURDUK
Burada SODİGEM ile ilgili bilgiler veren Rektör Çomaklı, 'Anadolu Üniversitesi olarak sosyal medya ve dijital güvenlik üzerine bir çalışma planlıyorduk. Bu hayatın bir gerçeği artık. Sosyal medya ve dijital dünya olmadan şu anda yaşamak mümkün değil. Bütün ilişkilerimiz yeniden dizayn ediliyor. Böyle bir dünyaya giriyoruz. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak bu dünyada neler olup bittiğini öğrenmek istedik. Bir de bu dünyanın dilini öğrenmek istedik. O nedenle meydana gelen olayları anlamak, bunlarla ilgili toplumu uyarmak, faydalı kısımlarını açığa çıkarıp faydalı kısımlarda nasıl yararlanabileceğimizi tespit etmek, zararlar var ise zararları konusunda topluma bu konuda bir bilinç aktarımı sağlamak o nedenle bu tür birçok şeyi bünyesinde barındıran bir merkez oluşturduk. Bu isminde kısaltması SODİGEM olarak geçiyor. Resmi gazetede yönetmeliğini yayınladık. Şu anda uygulamada da faaliyetlerine devam ediyor' dedi.
BU BİR KAMUSAL FAALİYET
Dijital dünyanın dilinin iyi öğrenilmesi gerektiğini kaydeden Rektör Şafak Ertan Çomaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Özellikle dijital dünyanın dilini öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü, dijital dünya öngörülemez faaliyet ve fiillerle hareket eden bir mekanizmaya sahip. Dijital dünyanın yapmak istediği veya meydana gelecek olayları öngöremiyorsunuz. Neler orada olabilir veya engellemeniz de mümkün olmuyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam edecek. Diğer kurum ve kuruluşlarında bu çalışmalara imza atması önemli fakat bir kuruluşun öncü olarak götürmesi gerekiyor. Diğerlerinin paydaş olarak katılması hem kamu kaynaklarının etkin kullanımı hem de neticeye varmak açısından daha büyük önem arz ediyor. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Anadolu Üniversitesi olarak SODİGEM'de bu misyonu üstlenmiş vaziyetteyiz. Sosyal medyada ve dijital alanda faydaları ve zararları konusunda tüm halkımıza danışmanlık yapacak bir birim olarak iddiamızı sürdürüyoruz. Bu bir kamusal faaliyet. Tamamen halkın lehine düşünülmüş tüm sonuçları itibariyle halkın lehine olabilecek sonuçları ortaya çıkarmaya çalışan bir birim olarak görmek gerekiyor. O nedenle ortalıklara açığız ve biz kendimiz de gidiyoruz. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek' İHA
Editör: TE Bilisim